Asociatia PDSR Valcea o adevarata sugativa de bani

19 Iul 2006

IPP (Institutul pentru Politici Publice) a dat publicității o analiză referitoare la o serie de cheltuieli efectuate de Camera Deputaților (CD) pentru parlamentari. Concluziile raportului arată lipsa de rigoare în cheltuirea fondurilor publice și carențe de management tolerate de că tre conducerea Camerei.

         Institutul a solicitat ca toate cheltuielile privind activitatea deputaților să fie date spre publicare  precum și procedurile de utilizare, justificare și decontare. De asemenea, s-au solicitat Camerei Deputaților informații defalcate pe fiecare deputat cu privire la cheltuielile cu telefoane mobile, combustibil și cazare pe perioada 2001-2004,  solicitând ca acestea să fie prezentate în format electronic. Inițial, CD a refuzat divulgarea datelor, motivând că acestea nu există în evidența Camerei sau că procesarea lor ar dura prea mult. Cu toate acestea, IPP a acționat în instanță Camera Deputaților și a avut câștig de cauză. Din păcate, Camera a oferit informațiile solicitate numai în format tipărit, ceea ce a îngreunat prelucrarea și analizarea acestora. Mai mult decât atât, IPP a cerut Camerei Deputaților să prezinte tarifele suportate pentru cazarea fiecă rui deputat la Hotelul București, precum și declarațiile pe proprie răspundere pentru decontarea cheltuielilor cu alte spații de cazare decât Hotelul București.

         În cazul decontului cheltuielilor de combustibil pentru entități precum "Asociația PDSR" sau "Asociația PNL", cei de la IPP susțin că este necesară clarificarea deconturilor individuale ale deputaților astfel asociați, pentru evitarea dublei decontări și/sau a limitelor prevăzute pentru cheltuielile de combustibil care pot fi decontate de fiecare deputat din suma forfetară.

         Astfel, "Asociația PDSR" Vâlcea, din care fac parte deputații Aurel Vlădoiu și Rovana Plumb se situează printre lideri, la capitolul "Cheltuieli exagerate".  Iată cum arată graficul anual al asociației vâlcene, întocmit pentru decontarea cheltuielilor de combustibil: 2001 aproximativ 220 milioane lei vechi, 2002 233 milioane ROL, 2003 221 milioane ROL, iar în 2004 300 milioane lei vechi. Totalul deconturilor de combustibil ale "Asociației PDSR" Vâlcea, pe perioada 2001-2004 se ridică la aproximativ 980 milioane lei vechi. Din păcate, în răspunsul Camerei Deputaților nu se precizează numele sau numărul deputaților care s-au asociat în vederea decontului cheltuielilor de combustibil pentru asociațiile menționate în studiu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...