Radu Renga e dispus sa-si faca public dosarul de la Securitate

06 Sep 2006

Cu puțin timp în urmă, CNSAS a solicita președinților și viepreședinților consiliilor județene din țară să-și depună actele de identitate pentru o reverificare a trecutului lor. Mulți dintre ei s-au c codit să meargă până la sediul Consiliului, preferând să trimită o copie După buletin sau cartea se identitate. Doar câțiva au răspuns personal la citațiile primite. Secretarul general al Consiliului Județean Vâlcea, Dumitru Dirinea susține că președintele și ei doi vicepreședinți ai CJ Vâlcea au trimis și ei copie După actul de identitate. Mai mult decât atât, Dumitru Bușe, Nicolae Pătru și Ion Cîlea  sunt convinși că CNSAS nu poate să descopere dovezi ale colaborării lor cu fosta Securitate, așa că așteaptă liniștiți rezultatele cercetătorilor.

"Având în vedere că funcția pe care o ocupași se încadrează în prevederile Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea securității ca poliție politică , instituția noastră a întreprins verifică ri asupra persoanei dvs, pe baza informațiilor transmise de Biroul Electoral Central, și vă rugam să ne trimiteți o copie a buletinului de identitate, deoarece procedura noastră actuală de verificare implică acest lucru" - se arată în scrisorile trimise de CNSAS conducerilor consiliilor județene.

Și pentru că verificarea dosarelor fostei Securități a devenit o temă extrem de discutată și controversată în ultima perioadă , subprefectul Radu Renga, susține că -l bate și pe el gândul să-și facă public dosarul. "Nu vreau să fiu acuzat de vreun exces de sinceritate sau fairplay, însă , recunosc, mi-a trecut prin minte ideea să-mi fac public dosarul. Poate pentru că nici nu am nimic de ascuns. Oricum, în momentul în care cineva îmi va solicita să-mi fac public dosarul, o voi face fără nicio reticență. Așa mi se pare corect" a precizat Radu Renga.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...