Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

07 Iul 2013

calugarita nebuna - ,,Escrocul - în actele lui infracționale care, cică, vrea să aducă în țară osemintele lui Brâncu și, este susținut de amantul său din Guvernul României  - a spus public Tudor Nedelcea, doctor în filologie - Sub zâmbetul cu gura până la urechi al lui Ion Iliescu s-a demolat țara și au apărut baronii - Ambasada americană la București a sărbătorit 237 de ani de independență a Statelor Unite - Florin Epure, directorul Direcției  Județene de Cultură Vâlcea, crede că a devenit ținta unor atacuri media - La ultima confruntare electorală s-au prezentat la vot cam 45% din cei cu drept de vot, conform măsurătorii USL - De la vernisajul expoziției UnderGroundZero , inaugurată sâmbătă, 6 iulie, la Ocnele Mari, au lipsit mulți râmniceni care mănâncă o pâine cu miez de cozonac din pictură, expuneri de tablouri sau critică de artă

- Prof. dr. Tudor Nedelcea, doctor în filologie, editor și cunoscut cercetător la Filiala craioveană a Academiei Române, vicepreședinte al Ligii pentru unitatea culturală a românilor de pretutindeni, a fost prezent la Festivalul național de poezie ,,Vasile Militaru , de la Ocnele Mari, unde a declarat public că un român escroc din Franța colectează bani, păcălind autorități publice românești, parohii și nenumărați agenți economici, menționând că banii solicitați de el au ca scop aducerea în țară a osemintelor sculptorului Constantin Brâncu și. ,,Escrocul, în actele lui infracționale, este susținut de amantul său din Guvernul României  - a spus public Nedelcea. L-am abordat, după festivitate și i-am solicitat informații suplimentare despre partenera  din guvern a escrocului, crezând că nu am înțeles bine. Așa am aflat că unul din miniștrii actuali liberali este bisexual și este apropiat acestui escroc care induce în eroare pe cei care nu șitiu că Brâncu și a fost cetățean al Republicii Franceze, că are un urmaș acolo, că este înmormântat la Paris într-un loc de veci pe care și l-a achiziționat singur și că osemintele sale nu pot fi aduse în România pe cale legală, deoarece statul român sau orice cetățean nu au un temei legal pentru a solicita acest lucru. Deci statul francez nu va fi de acord niciodată. Cât despre ministrul liberal ¦ sunt suficiente motive ca mii de vâlceni  să-l antipatizeze, fără a fi vorba în niciun caz de o eventuală reacție din cauza preferințelor sale sexuale, ci legat de ¦ Oltchim.

-   La finele săptămânii, în apropierea Școlii Generale Nr. 13 din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea, va fi inaugurat primul cabinet medical stomatologic din Vâlcea ce va avea program de funcționare  non stop. Curajoasa investiție și inițiativă aparține medicului stomatolog Sorin Dorobanțu.

- Marile lanțuri farmaceutice din județ au reu șit, mai ales prin metoda cardurilor de fidelitate, să falimenteze rând pe rând micile farmacii. Acum moda cardurilor cu reduceri pentru clienți se extinde în domeniul alimentar. Micile alimentări de cartier își vor pierde treptat și din puțina clientelă pe care o mai aveau. Cât de eficient va fi acest lucru pentru județ rămâne de văzut.

- Sub zâmbetul cu gura până la urechi al lui Ion Iliescu s-a demolat țara și au apărut baronii. Hăhăitul de Băsescu a scos justiția de sub cizma politicului, ca să- și facă datoria. Iliescu a stat cloșcă pe dosarele securității. Băsescu a deschis arhivele și a spart buba urâtă unde se ascundeau ciripitorii. Ilici nu a avut nicio idee despre modernizarea statului. A păstrat cam tot ce i-a luat lui Ceașcă. Băsescu s-a luptat și se luptă, încă, cu oponenții pentru statul modern. Păcat că nu a avut parteneri mai puternici. Și încă multe altele. Și apoi, nota bene, Iliescu nu a fost și nu e papagal ci doar un comunist până în măduva oaselor.

- Ambasada americană la București a sărbătorit 237 de ani de independență a Statelor Unite. Neexistând ambasador american în România, însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a ținut un discurs, în timpul recepției organizate, prin care ni s-a transmis că mai e drum lung până ni se vor ridica vizele de intrare în State. Premierul Ponta a venit direct de la aeroport, după o vizită în China, iar Crin Antonescu și-a învins frica (mărturisită) de Departamentul de Stat și a participat la eveniment. Avea și de ce să-i fie frică: gazda l-a evitat cu dibăcie, trecând pe lângă el ca pe lângă o plantă. Încă un semn astral că ăsta nu va fi președinte. Premierul și-a început felicitările adresate SUA făcând elogiul Chinei de unde tocmai venise. Bine că n-a lăudat America la Beijing. Sosea mult mai repede acasă.

- Florin Epure, directorul Direcției  Județene de Cultură Vâlcea, crede că a devenit ținta unor atacuri media ,,puerile și nefondate  justificate doar de dorința unui membru liberal de a-i lua locul de director. Noi nu excludem însă posibilitatea ca atacurile să nu vizeze decât o creștere a numărului de vizitatori ai site-ului unde s-a declanșat atacul prin publicarea unor articole care au în titlu numele unor oameni foarte cunoscuți.

- La ultima confruntare electorală s-au prezentat la vot cam 45% din cei cu drept de vot, conform măsurătorii USL. Care ar putea fi și mai puțini în realitate, șitiut fiind că USL-ului i se lasă mereu cifre mai mari decât sunt ele în realitate. Și atunci se pune într-adevăr problema, având peste 70% din Parlament, USL are majoritate și în preferințele românilor? Pentru că în mod practic nu USL a câștigat alegerile, ci PDL le-a pierdut. Românii nu au votat masiv USL pentru programul și oferta electorală a USL, utopică de altfel, ci au votat masiv USL pentru a pedepsi PDL. Iar acum aceia și români care au pedepsit PDL nu vor ezita să pedepsească și USL, cu precizarea că pierderea de popularitate pe care a suferit-o PDL în patru ani de guvernare este aproape la fel de majoră acum, în cazul USL, după numai un an de guvernare. Dragnea șitie cât a furat la Referendumul din vara anului trecut, și șitie cât trebuie să fure și acum, pentru a- și vedea Referendumul validat. De aceea vrea nu neapărat trei zile de Referendum, ci două nopți de votare , cuprinse în acest interval de trei zile. Că altfel nu mai vede USL nici baroni regionali, nici Justiție subordonată politic, nici împlinirea a măcar unui ciclu electoral întreg la Putere.

- De la vernisajul expoziției UnderGroundZero , inaugurată sâmbătă, 6 iulie, la Ocnele Mari, au lipsit mulți râmniceni care mănâncă o pâine cu miez de cozonac din pictură, expuneri de tablouri sau critică de artă. Am și pus pariu că în afară de pictorița Tina Popa, un adevărat artist plastic, niciun pictor local nu va participa la oficializare, de teama complexului care-i va cuprinde, văzând adevăratele talente ale genului. Dar și pentru că pictorul râmnicean Constantin Neacșu, care a locuit și a pictat expunând lucrările sale în Italia, l-a adus la noi în județ pe curatorul Pierluigi Luise, cel care a dat strălucire invitației și gazdei sale, preotul Petre Vațeleanu. Absenții, se simt eclipsați, în diletantismul lor artistic, cu siguranță, de expozanți,  mimând arta despre care cred că o stăpânesc. Însă,  nimeni nu a întrevăzut că va lipsi și șieful  pictorilor vâlceni, Gheorghe Dican, cel uitat de-a pururi pe scaunul de șief al UAP Vâlcea, controversat și contestat de confrații săi în ale penelului artistic. La fel, a lipsit și cel care se laudă că ar fi critic de artă, văduvindu-ne de o critică - live - de specialitate, care ne-ar dovedi că aceasta este una originală și nu copiată, după cum spun atâția despre producția lui de debutant în domeniu. Dar mai este timp să viziteze și ei expoziția. Chiar și incognito, mai pot învăța câte ceva ¦ cu privitul, ca la film!

- Prin sentința pronunțată de Tribunalul Argeș, fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvâr șirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de morminte. Ca și în cazul Å¢undrea, și acum justiția face erori grave, condamnând un om fără dovezi certe, doar pentru că există presiunea presei și a procuraturii de a nu avea dosar nerezolvat. Dacă peste 5 ani apare Elodia, cine îi plătește daune lui Cioacă? Corect ar fi să plătească judecătorul care l-a condamnat nevinovat. Asta trebuia trecut în Constituția lui kkrău.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...