Săptămâna vâlceana pe scurt

10 Noi 2011

- Se pare că nimic nu mai este de făcut în Arhiepiscopia Râmnicului, haosul și indisciplina punând stăpânire pe parohii, Episcopie și, în general, pe întreaga Arhiepiscopie - Medicii din cadrul  Policlinicii cu Plată din municipiul Rm.Vâlcea își desfășoară activitatea ilegal din cauza actualului director, democrat-liberala Maria Bălan - Primarul Romeo Rădulescu are viață grea - Întâlnire de gradul zero la Consiliul Județean - Am început să facem provizii de bidoane și borcane - Ion Gigi Matei, liderul organizației municipale PSD Râmnicu Vâlcea, și-a pierdut locotententul cel mai fidel - Râmnicul a pierdut câteva sute de suflete, iar primarul Romeo Rădulescu vrea să- și refacă numărul de locuitori prin alipirea stațiunii Ocnele Mari

- Se pare că nimic nu mai este de făcut în Arhiepiscopia Râmnicului, haosul și indisciplina punând stăpânire pe parohii, Episcopie și, în general, pe întreaga Arhiepiscopie. Marea avere a bisericilor vâlcene se topește văzând cu ochii, preoții și călugării îmbogățindu-se nepermis și pe ascuns. După retrocedarea pădurilor către Biserică, sute de hectare de păduri protejate au dispărut din jurul mânăstirilor, defrișările fiind făcute chiar de oamenii în sutană. La Mânăstirea Hurezi, popii au primit 600 de ha de pădure, o parte din fondul restituit fiind alcătuit din castani comestibili, de care s-a ales praful. Întreprindem o anchetă jurnalistică în zonele cu păduri retrocedate, constatând cu stupoare că parohiile și mânăstirile au cerut ceea ce nu au avut niciodată. Și li s-a dat, procedându-se, apoi, de mai toți preoții mafioți, la tăiatul la ras. Au fost tăiați chiar și castanii comestibili, lemn interzis la tăiat. Din cauza proporției acestui jaf, parcă nu ne vine să mai amintim că preotul cămătar Ion Predescu “ de la Biserica "Sfânta Parascheva , din Rm. Vâlcea, a luat două covoare mari din Catedrala Episcopiei și le-a dus la noua parohie unde slujește, spunându-le enoria șilor că le-a cumpărat din banii lăsați de vechiul paroh, PC Sandu Cristescu (800 milioane lei vechi). Oare să fie și ăsta adevărat? Cine poate verifica acest adevăr? Nimeni. Consultând "organigrama  Arhiepiscopiei Râmnicului i-am punctat pe laicii cuprin și în comisiile Adunării Eparhiale. Aceștia sunt doar cu numele factori de analiză și de decizie, hotărârile în Arhiepiscopie fiind luate de aceea și prelați acuzați de autocrație, arghirofilie, simonie și sfidători ai Legiuirilor BOR. Cu adevărat, Biserica este stat în stat, iar noi, proștii, contribuabilii la Buget, le plătim 75% din salariu. Se va găsi cineva să le tulbure afacerile "prea-cinstiților  preoți șimecheri? Cine-l mai poate pune la punct pe preotul cămătar Predescu, pentru că se spune că i-ar avea la mână pe superiorii lui, cu lucruri foarte grave comise și i-a redus la tăcere. Doamne, unde s-a ajuns și cine-ți dărâmă bisericile din interior!

- Medicii din cadrul  Policlinicii cu Plată din municipiul Rm. Vâlcea își desfășoară activitatea ilegal din cauza actualului director, democrat-liberala Maria Bălan. Respectiva doamnă refuză să le facă contracte de închiriere a  spațiilor fără un motiv anume, doar pentru că așa vor mușchii ei. Medicii riscă să fie aruncați în stradă de Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor doar pentru că directoarea numită în fruntea policlinicii de către prefectul Petre Ungureanu refuză să-i pună în legalitate. Medicii au apelat la ajutorul președintelui Consiliului Județean, social-democratul Ion Cîlea, șieful Sănătății vâlcene, dar au fost trimi și la plimbare. Șeful județului le-ar fi transmis că nu-i poate ajuta cu nimic, pentru că doamna este favorita prefectului, adică a reprezentantului Guvernului în teritoriu, și doar el o poate aduce pe calea cea bună.

- Primarul Romeo Rădulescu are viață grea. Cică podul de piatră de pe Morilor a început să ia apă înainte ca blonda președintelui Traian Băsescu să-i taie panglica. Ministrul ar urma să-l inaugureze cu mare tam-tam, mare, vineri dimineață. O acțiune de imagine pur inutilă din moment ce specialiștii au decretat că podul are deja infiltrații. În cazul în care va onora invitația primarului, blondina va inaugura un pod cu o durată de folosință de numai cinci ani, maximum, dacă ar fi să luăm în serios declarațiile specialiștilor.

- Întâlnire de gradul zero la Consiliul Județean. Primarii PSD au fost invitați de liderul Ion Cîlea să semneze angajament de fidelitate față de partid la alegerile viitoare. Primarii au venit, au semnat ¦ și au plecat murmurând în barbă înjurături la adresa prefectului Petre Ungureanu, cel care i-a băgat în gura șiefului de partid. Liderul pesediștilor vâlceni nu i-ar fi chemat pe primari să dea cu subsemnatul dacă prefectul nu ar fi început o campanie de racolare a primarilor USL, nu oricum, prin amendarea lor pe bandă rulantă: trei controale pe săptămână, toate soldate cu amenzi de ordinul milioanelor de lei. Dacă mai punem și valizele de bani plimbate prin țară de UNPR-iștii lui Oprea, pentru tot felul de proiecte începute dar nefinalizate din  lipsa cofinanțărilor, reacția liderul PSD este cât se poate de justificată, chiar dacă este total inutilă. Primarii sunt liberi ca pasărea cerului, mulți dintre ei au semnat deja adeziuni la alte partide înrudite cu PDL, iar la alegeri vor lucra sub acoperire sau nu în slujba celui care dă mai mult.

- Am început să facem provizii de bidoane și borcane. Va curge lapte și miere, când va veni USL-ul la conducerea țării și nu vom avea unde să punem bogăția de lichide. Halal politicieni avem în PSD. Fiți siguri că Mirciulică va rămâne în funcție până la alegeri, că prea se aruncă hoții și bandiții la ciolan. Dar, până atunci, șitiți ceva, tovilor? Vedeți că scaunul lui Papandreu e liber, ca și guvernul grecoteilor, ce-ar fi să fugiți până acolo, poate aveți șianse, hamesiților!

- Ion Gigi Matei, liderul organizației municipale PSD Râmnicu Vâlcea, și-a pierdut locotententul cel mai fidel. Valeriu Amza, prietenul și susținătorul cel mai înverșunat al liderului de la municipiu, s-a lepădat de el ca de Satana, la ultima șiedință a Biroului Municipal, când Matei i-a cerut să o lase mai moale cu vocalizele, cu pretențiile exagerate pentru funcții și să pună umărul la câștigarea alegerilor, fie și cu un liberal în frunte. Amza s-a enervat și i-a replicat...,,Cine ești bă tu... să-mi spui mie ce să fac!  Amza avea motivele lui de supărare, liberalii i-au lăsat fratele fără postul de director medical al Spitalului Județean de Urgență, post revendicat în baza alianței nou create. Ion Cîlea a fost obligat să-l cedeze PNL, de și îl promisese doctorului Teodor Amza, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Vâlcea, unitate preluată de SJU.

- Râmnicul a pierdut câteva sute de suflete, iar primarul Romeo Rădulescu vrea să- și refacă numărul de locuitori prin alipirea stațiunii Ocnele Mari, localitatea condusă de  primarul  PDL, Petre Iordache. Se pare că cei doi au bătut deja palma în acest sens. Primarul Romeo Rădulescu a refuzat să recunoască oficial înțelegerea făcută cu Iordache, dar a lăsat să se înțeleagă că alipirea lor depinde de  data alegerilor locale de anul viitor, mai precis de decizia Guvernului de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare. "În momentul actual am o strategie de preluare a două localități, asta înseamnă referendum și într-o parte și în alta, însă până nu șitiu data exactă a alegerilor nu e oportun să ies cu o idee de acest gen. Dacă alegerile vor fi în primăvară proiectul cade, dacă va fi în toamnă se mai poate face ceva , a precizat Rădulescu. Primarul Petre Iordache nu are nimic de pierdut, stațiunea figurează încă din 2008 pe lista neagră a Guvernului din cauza alunecărilor de teren provocate de prăbu șirea celor trei câmpuri de sonde. Conform memorandumului făcut de fosta conducere a Prefecturii Vâlcea, stațiunea va fi împărțită în trei, patru zone, fiecare urmând a fi arondată vecinilor de ,,frontier㠝. Prefectul Petre Ungureanu ne înjura degeaba când am publicat articolul cu pricina, sursele din Primăria Râmnicului au confirmat informația cu vârf și îndesat.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...