Săptămâna vâlceană pe scurt

03 Noi 2011

- Știm sigur că liderul liberal al organizației municipale Rm. Vâlcea se supără pe noi, ori de câte ori îl criticăm - Cică actualul director al Serviciului de Ambulanță Vâlcea, pedelistul Dan Iordache, este atât de bun, profesional vorbind, încât nu a reu șit să ia cele două concursuri pentru ocuparea postului de director al serviciului respectiv - Minunea de la Bălcești a ținut trei luni. Centrul de Permanență Bălcești s-a închis, dacă se poate spune așa, deoarece el nu a funcționat niciodată oficial - Și tot din lumea care ne cuvântă aflăm că polițiștii de la ordine publică nu prea mai răspund la apelurile de la 112 - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, că demisionează din toate funcțiile deținute în această formațiune

- Știm sigur că liderul liberal al organizației municipale Rm. Vâlcea se supără pe noi, ori de câte ori îl criticăm. Dar pentru că i-a plăcut și s-a cununat cu funcția publică, o vom face tot timpul, atunci când greșește, chiar dacă un renumit medic cardiolog ne-a rugat să-l mai slăbim cu dezvăluirile, că nu prea stă bine cu "ceasul . "Drogați-l cu medicamente  “ i-am zis, că nu-l lăsăm nici să respire până nu ne aduce adeverință că a făcut infarct miocardic, așa cum ne-a făcut el nouă prin amenda de 3 miliarde lei ordonată scutierului său Ion Nicolae. Cine-i Ion Nicolae? Aaaaa, predecesorul lui la strâns banii pentru campaniile electorale, întreprinzător căruia, după alegeri, i-a mai răsărit câte o casă, o ma șină, tablouri de 50.00 de euro, valută europeană în contul său, după cum rezultă din declarațiile lui de avere postate pe Internet. Deci, strângătorilor de "biruri electorale  le merge bine în pre-campanii. Și pentru ca Frâncu să nu dea în boala lui Nicolae, de la "centru , i-a fost trimis un supervizor “ renumitul politician sexos Virgil Bălășescu “ care stă cu ochii pe el să nu "risipeasc㠝 daniile oamenilor de afaceri vâlceni și ale suporterilor legați la ochi. Această informație ne-a parvenit din interiorul PNL și nu-i dăm în totalitate crezare, pentru că omul nostru vizat se plânge peste tot că nu mai are bani să- și termine vila începută, ca să arate și el electorilor râmniceni că este de gospodar și merită să fie primar. Acum, după demisia lui Ion Popescu-Sodă și înlocuirea acestuia cu Tudor Șindilaru, nu mai are cine-i face dirigenția la vilă, că Popescu-Sodă nu se pricepe la construcții și scutierul de acum Liviu Boban este bun doar de damă de companie aventur(sex)osului Bălășescu, prea-iubitor de culcat ființe umane pe canapeaua lui Crin Antonescu. Zvonuri - în care noi nu credem - afirmă că urmează să fie schimbat din funcția de șief al campaniei electorale la Primăria Râmnicului și fostul ziarist-patron și actual scriitor liberal Traian Dobrinescu. Numai că, nuca asta tare în gura Frâncului, începe să-l "spargă la dinți . Nu-i merge cu el, ca și cu ceilalți. Intelectualul rasat, tot de rasă este! Mai trăim și mai vedem. Nimic nu este imposibil, la liberali. Dar să ajungi să-ți supervizeze cineva strângerea banilor pentru campanie, de teama unor "nicolaisme , e prea de tot, Frâncule. Demisia de onoare se impune ¦

- Cică actualul director al Serviciului de Ambulanță Vâlcea, pedelistul Dan Iordache, este atât de bun, profesional vorbind, încât nu a reu șit să ia cele două concursuri pentru ocuparea postului de director al serviciului respectiv. Asta nu ar fi nimic, dar favoritul prefectului Petre Ungureanu a reu șit o performanță de invidiat: are pe butuci  tot parcul de ambulanțe super dotate. Mai nou, ambulanțierii pleacă  la apeluri, chiar și la accidentele cele mai grave, cu vechiturile din garaje care au o dotare minimă, neperformantă în astfel de cazuri. Nu mai spunem că de frica de a nu le muri pacienții în utilitarele vechi, angajații refuză să preia cazurile foarte grave, pentru că șitiu că nu le pot acorda asistența medicală necesară. Și asta pentru că ambulanțele rămase în uz s-au transformat în mijloace de transport decât de urgență. Dar directorului nu-i pasă și se roagă la sfintele moaște ca Guvernul să-l țină în funcție pe Boc, altfel va primi un șiut în dos cât mai departe de actualul loc de muncă, obținut după o perioadă lungă de șiomaj. Înțelegem cu toții de ce ¦.

- Minunea de la Bălcești a ținut trei luni. Centrul de Permanență Bălcești s-a închis, dacă se poate spune așa, deoarece el nu a funcționat niciodată oficial. Săptămâna trecută, cei doi, trei medici, care- și desfășurau activitatea în cadrul centrului, au adus înapoi medicamentele și materialele sanitare primite de la SJU pentru desfășurarea activității. Medicii au realizat în sfârșit că proiectul este o himeră, că provizoratul dăunează grav atât carierei profesionale, cât și bugetului, și au spus adio autorităților locale și județene care le-au încurcat viața. Începând din această săptămână, conducerea SJU Vâlcea va fi obligată să- și transfere definitiv sau prin rotație angajații de la Urgențe pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență. O adevărată plăcere pentru medici. Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, cetățenii din Bălcești nu au primit nici ambulanța mult promisă de doctorul  Raed Arafat, fostul șief al SMURD, actualmente subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în vara anului trecut.

- Și tot din lumea care ne cuvântă aflăm că polițiștii de la ordine publică nu prea mai răspund la apelurile de la 112. Se pare că recenzorii lui Boc au fost la un pas să și-o ia la oase de la țiganii din Râmnic și Colonie. În zadar au apelat recenzorii la ajutorul poliției locale, angajații lui Rădulescu au rămas reci la apelurile lor disperate. Recenzorii nu trebuie să o ia personal, că nu este vorba de discriminare, agenții primăriei Râmnicului sunt special antrenați să se joace cu nervii cetățenilor, nu să vegheze la respectarea liniștii publice sau alte chestii d-ale democrației, total depă șite în prezent.

- Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, că demisionează din toate funcțiile deținute în această formațiune. Edilul sectorului 4 și-a mai anunțat demisia și în luna septembrie, dar s-a răzgândit, însă de data aceasta spune că decizia e irevocabilă. Aiurea... Praf în ochi... Manevra lui Piedone este identică cu cea a lui Oprescu, când chipurile s-a independentizat  față de PSD. Și dintr-o dată, toată lumea a căzut pe spate... Vaaai ce băiat bun și independent. Exact așa face și Piedone acum, bineînțeles, cu tot sprijinul sforarului Voiculescu. Piedone este la ora asta un om mult prea important în PC, încât Voiculescu să riște să-l piardă. Să-l piardă pentru cine? Pentru actualul șief (pe hârtie) al PC? Un individ de care n-a auzit nimeni? Dacă treaba era serioasă, păi, Voiculescu ar fi făcut congres imediat ce l-a somat Piedone și l-ar fi aruncat pe Constantin afară ca pe o măsea stricată. Dar, de fapt, ei vor să-l victimizeze puțin pe Piedone, să facă pe supărații, iar la următoarele alegeri Piedone va defila exact ca Oprescu... făcând pe independentul imaculat. Operă de trei parale! Se simte flerul de securist al "profesorului  Voiculescu-Dan-Mircea-Felix. Șmecherone crede că mai pupă un mandat ¦ Eu nu cred că cetățenii Bucureștiului mai votează unul ca el ori ca ăla de la 5 (i-am uitat numele de vanghelion), o figură insignifiantă de maidan.

- În 1986, profesorul Crin George Laurențiu Antonescu a primit de la șicoala din Știobărani - Vaslui - unde- și efectua primul an de stagiatură, doar calificativul de satisfăcător . Documentul, publicat în presă, arată că metehnele lui Crin datează din acele vremuri. De și a sosit la locul de muncă cu cinci luni întârziere, la 1 februarie 1986, Antonescu și-a bătut joc de educația elevilor săi: A absentat foarte mult de la ore, pe diferite motive, absențe ce au avut repercusiuni în asimilarea cunoștințelor de către elevi . Toate acestea, salariile, privilegiile de parlamentari ori chenzinele profesorilor, sunt plătite de la buget din taxele achitate și de aceia pe care Antonescu i-ar numi, pe rând sau laolaltă, drept ratații României .

- Năstase este un tip creativ și patentat. El a inventat tamariada, mineriada, șipagiada, zambacciada, termopaniada, spiruharet-universiada, priboiada etc. Nu degeaba este profesor universitar de drept comun, cu dosare în regulă și cu beton la ele. Rău a făcut și face omul ăsta țării! Pentru la șitatea Regelui Mihai I am tras 50 de ani, iar pentru la șitatea și trădarea lui Iliescu încă 17 ani, și încă mai tragem, pentru că structurile lui, cele care l-au învins pe Constantinescu se mai află, încă, o parte dintre ei, înfipți bine în jilțuri și trag din toate puterile, fără să- și dea seama, în ma șinăria care vrea modernizarea țării. Primul deținător de ouă al țării este printre ultimii care ar trebui să se înghesuie să fie mentor al poporului român. Dar pentru că totu și o face, nu putem decât să recomandăm importul unor cantități masive de lămâi de la poporul prieten grec (de și a fost iertat de 50% din datorii, poporul grec are încă nevoie de tot ajutorul lumii). Importați lămâi, cantități uriașe de lămâi... Prevăd că greața națională se va extinde în viitorul apropiat și veți avea nevoie de cât mai multe lămâi.

- Mitrea, dixit: Geoană a ratat cum nu a ratat niciun politician din România. Gata, ajunge!  Dar, domnule Mitrea, ia povestiți dvs. alegătorilor, cine l-a pus președinte al PSD pe Geoană? Cine l-a propus pe Geoană la prezidențiale? Cine i-a fost purtător de cuvânt? Cine i-a fost șief de campanie? Cine se poza cu el pe podium, în acele 45 de minute de glorie ? Hai domnule Mitrea... vă ascultăm cu toată atenția! Adevărul e foarte simplu. Toți cei care l-ați propus, susținut și votat pe Geoană sunteți cei care ați ratat. Geoană este doar simbolul ratării voastre. Dar, acum, în spiritul tipic al USL, vă spălați pe mâini, ca și cum nici usturoi n-ați mâncat și nici gura nu vă miroase. Ar trebui să vă ru șinați să scoateți asemenea perle , mai ales în public. Dar cum la USL noțiunea de ru șine  e ceva abstract și totodată derizoriu, nimeni nu așteaptă de la voi mai mult decât exact ceea ce puteți. Adică, incompetență pe toată linia! La ultimele alegeri prezidențiale, Geoană a adunat de două ori mai multe voturi decât Antonescu, chiar și în primul tur. Măcar asta ar trebui să vă dea de gândit. Mai ales că, de atunci, Geoană a dovedit ceva mai multă maturitate politică în timp ce Antonescu s-a afundat, zi de zi, în mocirla PSD-istă. La anul, veți culege roadele. O să fie foarte amare, domnule Mitrea!

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...