Săptămâna vâlceană pe scurt

14 Noi 2011

- Mult mediatizata vizită în Rm. Vâlcea a celor doi comici vestiți ai USL “ Victor Ponta și Crin Antonescu a avut loc doar pe jumătate - Multe sunt secretele istoriei țării noastre și mari nenorociți sunt aceia care nu ne transmit istoria adevărată a României, mințindu-ne precum comuniștii - Săptămâna trecută am aflat că usla și vâlceni au două rânduri de purtători de cuvânt: județul doi, municipiul ¦unu, pentru că Traian Dobrinescu a cedat nervos și a "divorțat  de senatorul Emilian Frâncu - Durere mare în alianța PNL-PC - La PC Vâlcea ¦ ca la nimeni - Liberalii vâlceni nu cântăresc nici cât o ceapă degerată în fața lui Crin Antonescu, actualul președinte al PNL

- Mult mediatizata vizită în Rm. Vâlcea a celor doi comici vestiți ai USL “ Victor Ponta și Crin Antonescu  a avut loc doar pe jumătate. Lolek (Victor Ponta) a reu șit să ajungă la destinație, dar Bolek (Crin Antonescu) nu s-a putut trezi și a pierdut mijlocul de transport spre Vâlcea. Ba, zic unii, când Ponta se și săturase de ai lui pesediști vâlceni, Crin de-abia se trezea și l-a sunat ca să-l întrebe ce oră este, că jucase poker toată noaptea și-i luase Dan Radu Rușanu ceasul de la mână, ca semn al neputinței sale și la masa cu catifea ro șie. Apoi, tot un rateu a fost și anunțata vizită a doamnei Elena Udrea la oficializarea podului de pe râul Olănești, din Rm. Vâlcea. Doamna portocalie a înțeles prea târziu semnificația invitației și nu a vrut să se expună miștourilor veșnicului îndrăgostit de ea “ Ponta, care putea să-i spună că a venit la Rm. Vâlcea să-i vândă oficialii locali gogo și la capul podului. Așa că a preferat să se ducă în vizită la Daciana, soția lui Ponta, să nu creadă, săraca, vreun zvon ulterior că ea și soțul acesteia și-au dat întâlnire "în teren , pentru a- și schimba secretele (nu vă gândiți la secreții!). Of, gelozia asta!

- Multe sunt secretele istoriei țării noastre și mari nenorociți sunt aceia care nu ne transmit istoria adevărată a României, mințindu-ne precum comuniștii. Președintele Traian Băsescu, din înalta funcție pe care o ocupă, a avut acces la informații istorice și de aceea l-a înfruntat pe Regele Mihai, acuzându-l de trădare și de predarea armatei române cotropitorului sovietic. Încet, încet adevărul va ie și la iveală, veți vedea. Iată unul dintre ele. Știați că Regele Mihai și Casa lui Regală au primit o pensie viageră de la Statul Român, până în anul 1985?! O înțelegere secretă între sovieticii cotropitori și comuniștii care au luat puterea în țară a obligat la plata  discretă a întreținerii familiei regale în Elveția, ca urmare colaborării româno-sovietice pentru cotropirea țării fără vărsări de sânge. După ce abdicatul Mihai I a plecat cu averea mobilă în vagoanele despre care se tot vorbește, s-a constatat că au dispărut din patrimoniul statului și vreo 47 de tablouri de mare valoare, lucrate de pictori celebri, în afara celor consimțite să și le ia fostul monarh. Evident, pentru aceasta, în anii de democrație populară ce au urmat a fost sesizat Interpolul (înființat în 23 septembrie 1923) și tablourile au fost date în urmărire internațională. În anul 1985, la un vernisaj "El Greco , au apărut, expuse, și două dintre tablourile dispărute, ele fiind opera pictorului grec Dominikos Theotokopulos. Evident, s-a dispus sechestrarea lor și identificarea proprietarului care le-a depus în anonimat. Mare a fost surpriza polițiștilor constatând că proprietarul american al tablourilor a intrat legal în posesia lor, cumpărându-le de la ¦ Regele Mihai. Informat despre acest lucru, Nicolae Ceaușescu a făcut un mare scandal și, ca represalii, a anulat pensia viageră a Casei Regale. Tot în acest registru de ascunderea istoriei adevărate, aflați că nu este întâmplător faptul că liberalii sunt lângă ex-monarhul țării și că fostul premier Tăriceanu a restituit averea Casei Regale prin Ordonanță de Guvern, o găselniță ilegală, nemaiîntâlnită până acum. Nici procesul de succesiune dintre regele Mihai și Prințul Paul nu trenează întâmplător de 20 de ani. El nu se va termina până nu se duce în lumea celor drepți Mihăiță "primul . Apoi, vedeți vreo legătură între Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și consilierul lor comun Remus Truică, miliardarul cu proprietăți imobiliare în Caraibe, Monte Carlo, aiurea și pe malul lacului Snagov, în București?! Oare terenurile din Snagov nu au fost ale Casei Regale? Ia gândiți-vă! "C(i)orditorul  Patriciei Kaas este mult prea bogat pentru condiția părinților lui despre care spune că i-ar fi moștenit. Toate aceste lucruri le veți afla, în curând, din ziarul nostru, la rubrica "Istorie adevărat㠝.

- Săptămâna trecută am aflat că usla și vâlceni au două rânduri de purtători de cuvânt: județul doi, municipiul ¦unu, pentru că Traian Dobrinescu a cedat nervos și a "divorțat  de senatorul Emilian Frâncu, candidatul USL la Primăria Râmnicului. Spuneam noi asta și s-a adeverit! Armonia este atât de ,,perfect㠝 în alianța PSD-PNL încât  fiecare partid a venit cu purtătorul lui de cuvânt, pentru PSD ¦ Costi Rădulescu, pentru PNL ¦ Bogdan Pistol. La municipiu situația este ceva mai simplă, USL-ul are un singur purtător de cuvânt în persoana pesedistului Adrian Bușu. Pesedistul a rămas singur nu pentru faptul că este cel mai iubit dintre ,,pământenii USL , ci  pentru că purtătorul de cuvânt al PNL “ municipiu și-a băgat picioarele în colaborarea cu Emilian Frâncu și și-a luat lumea în cap. Va fi interesant de văzut cât va rezista Adrian Bușu în această funcție, nu de alta dar e săpat din  greu la rădăcină chiar de colegii de partid. La întâlnirea oficială de parafare a protocolului, colegii săi de partid, care organizaseră întâlnirea, au ,,uitat  să-i rezerve un loc la masă. Un reprezentant avea PSD ca purtător în alianța de la municipiu și au uitat de el, noroc cu șieful organizației municipale, Ion Gigi Matei, care l-a repartizat unde-i era locul, altfel stătea la masa presei.

- Durere mare în alianța PNL-PC. Liberalii lui Cristian Buican se poartă ca și cu o rudă săracă cu conservatorii lui Dan Voiculescu, că pe Ionel Giuran nu-l bagă nimeni în seamă. În zadar încearcă liderii PC Vâlcea să participe la șiedințele USL, liberalii se fac că uită să-i invite sau și mai grav ¦ îi marginalizează pe față. Bunăoară la șiedința  USL de săptămâna trecută, organizatorii, adicătelea liderul PSD Vâlcea,  Ion Cîlea, îi rezervase un loc la masă și lui Ionel Giuran, liderul PC Vâlcea, îi pusese și plăcuță cu numele, tot tacâmul, dar senatorul Emilian Frâncu a dat-o la o parte cu un gest violent pe motiv că respectivul nu are ce căuta cu el la masă. Consilierii lui Cîlea îi spuneau că este invitatul lui Cîlea, Frâncu nu și nu. Și nu a rămas. Din fericire pentru Cîlea, Giuran delegase pe altcineva, iar respectivul a preferat să stea cât mai departe de liderii USL Vâlcea. Seara, în cadrul întâlnirii cu liderul Victor Ponta,  situația a rămas neschimbată: conservatorii au cerut funcții pentru activul lor de partid, dar nu au fost luați în seamă. Au vorbit ca popa într-o  biserică plină ochi de babe surde.

- La PC Vâlcea ¦ ca la nimeni. Conservatorii vâlceni au făcut alegeri pentru schimbarea conducerii și au ales aceia și oameni, cu excepția liderului filialei. Ionel Giuran, actualul lider, ales prin vot democratic, a numit în fruntea organizației județene și persoanele date afară din partid pentru indisciplină. Fostul vicepreședinte Nicu Gheorghe, dat afară din partid cu mare tam, tam, a revenit nu numai în partid, dar și în conducerea organizației județene. Se pare că, până la finele anului, se va întoarce și Mircea Stănculescu, fostul lider al PC Vâlcea, dat și el afară în primăvara acestui an. Și uite așa filiala vâlceană își reînnoiește conducerea cu aceia și oameni care au acelea și metehne, iar Bucureștiul  se întreabă de ce nu-i bagă nimeni în seamă pe liderii de la Vâlcea, mai toți în afaceri cu interlopii cei mai grei ai orașului.

- Liberalii vâlceni nu cântăresc nici cât o ceapă degerată în fața lui Crin Antonescu, actualul președinte al PNL. Parfumatul liberalilor refuză să- și miște fizicul în teritoriu, la acțiunile organizate de liderii filialelor, chiar dacă i-ar aduce un beneficiu de imagine. La alegerile prezidențiale din 2009, liberalii vâlceni l-au așteptat în frunte cu Norica Nicolai timp de trei ore, degeaba, pentru că liderul PNL nu a catadicsit să-i anunțe că și-a făcut alt program. Norica Nicolai a aflat de la presă despre schimbarea de program. Gălbiorii vâlcenii ar fi așteptat mult și bine dacă presarii nu ar fi cedat nervos și nu s-ar fi pus pe dat la telefoane, la București. Săptămâna trecută, liderii USL, deci și el,  programaseră o întâlnire cu activul din teritoriu în vederea perfectării protocolului, dar Crinu s-a dat din nou lovit. Așa se face că liderii PNL Vâlcea s-au întâlnit doar cu Victor Ponta, liderul social-democraților. Crin a spus ,,pas  dintr-un motiv întemeiat. Cică liderul nu trebuie să se vadă prea des cu plebeii din partid sau din județ, pentru că- și pierde din galoane, din autoritate. Plebeii sunt pentru frecat pantofii ¦ în campanie. O jignire mai mare nici că se putea arunca la adresa activului liberal care se crede urmaș de os domnesc sau intelectuali pursânge. Poate-i explică cineva parfumatului că acesta e motivul pentru care nu a câștigat și nu va câștiga niciodată alegerile prezidențiale, nu de alta dar să aibă timp USL să- și numească alt candidat.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...