Săptămâna vâlceană pe scurt

21 Noi 2011

- Râmnicul și senatorul Emilian Frâncu vor intra în istoria electorală a ținutului nostru, printr-o ingenioasă soluție de socializare politică ¦ la cârciumă - de câte ori vorbește Victor Ponta despre nivelul studiilor cuiva, realizăm că nu are simțul realității - au venit portăreii la PSD. Liderul social-democrat Victor Ponta a anunțat că firmele creditoare ale PSD au început executarea silită - cu cât oamenii îmbătrânesc, efectul gravitației, expunerea la soare și stresul zilnic se pot observa mai bine pe fața lor

- Râmnicul și senatorul Emilian Frâncu vor intra în istoria electorală a ținutului nostru, printr-o ingenioasă soluție de socializare politică ¦ la cârciumă. Conștient că nu poate avea susținerea pesediștilor, în candidatura sa pentru primăria Râmnicului, candidatul USL “ liberalul Emilian Frâncu a propus ca, săptămânal, un număr egal de liberali și pesediști să se întâlnească la șipriț cu apă în pantofi, în cârciumi, promițându- și, după euforizare, susținere veșnică în cadrul construcției politice numită USL. Se șitie că, în USL, ei sunt ca șioarecele cu pisica. Startul a fost dat săptămâna trecută, la sfârșitul ei, când 30 de liberali din cadrul organizației Rm. Vâlcea și 30 de pesediști de aceea și construcție organizațională s-au întâlnit la restaurantul "Modern , din gura Pieței Centrale a municipiului, unde s-au pus pe băute și mâncate (mai puțină papa, căci costă!), după cum le stă bine bărbaților politici ce se cred ei. Frâncu a avut pe lângă el obișnuiții yesmani alogeni, cărora li s-a adăugat (iar?) și Bogdan Pistol, veșnicul ratangiu politic liberal, după ce acestuia i s-a promis că va fi băgat (iar) în seamă, ca purtător de cuvânt al candidatului liberal în campania electorală de la anu ™. Paranghelia bahică a început cu suspans și fiori, liderul municipal al PSD “ Gigi Matei și secretarul general al aceleia și organizații, dar județene “ Dumitru Persu, întârziind, mai bine de 30 de minute. Dar totul este bine când lucrurile se termină cu bine, chiar dacă nu se șitie cum gândesc participanții la cea mai ciudată construcție politică din istoria țării, "călăii  înfrățiți cu "victimele lor . Se răsucesc în morminte victimele din rândul liberalilor exterminați prin închisorile comuniste și lagărele de muncă forțată. Ce ar mai fi de spus? Doar faptul că printre meseni nu s-a aflat și profesorul Traian Dobrinescu, liberal rasat care nu face echipă cu acești consumatori bahici din cârciuma aflată în gura târgului. Å¢ine omul la blazon. Săptămâna aceasta, într-o altă locație, probabil, la o cârciumă pe la vreun capăt de pod, Frâncu va reuni 50 de liberali și 50 de pesediști (la bucate și licori, înainte!), pentru a-i cheltui insului ce se și visează primar, banii programați pentru socializare. Și, apropos ¦ de unde are Frâncu bani că încă nu și-a terminat vila și i s-au cam înmulțit aricii prin buzunare? Apoi, urmează 100 de liberali și 100 de pesediști, iar numărul lor va crește, de la săptămână la săptămână. Câți bani cheltuiește candidatul liberal pentru ca să ajungă, de la anul viitor, pensionar politic, plimbăreț pe aleile parcului Zăvoi ¦?

- Cică, Adrianii - Severin și Năstase se plimbau pe-o stradă când, deodată, apare un țigan și smulge borseta burdu șită a lui Adrian Severin. Speriat și nervos, acesta bagă mâna în buzunar după pistol, dar Adrian Năstase îl întrerupe și-i zice: - Lasă-l Severine! Și noi am început cumva.. (!?! )

- De câte ori vorbește Victor Ponta despre nivelul studiilor cuiva, realizăm că nu are simțul realității. Daciana Sârbu, consoarta sa, nu a reu șit în 1996 să intre la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și s-a înscris la Universitatea particulară Mihai Eminescu, fondată de o fostă chelneriță, Reghina. La acea universitate și-a desăvâr șit studiile economice și socrul său Ilie Sârbu. Universitatea se poate mândri cu o listă întreagă de absolvenți care inițial erau șioferii diver șilor manageri ai firmelor din zonă. Cine a avut bani are și diplomă. Ei, în aceste condiții, Daciana, nevasta lui Ponta, a ajuns tânăr pesedist "model  și, în scurt timp, a fost promovată ajungând până în parlamentul european. Are ea backgroundul necesar să reprezinte partidul soțului atât de exigent? În plus, ca să- și ridice cota, scrie în toate CV-urile că a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea de Vest din Timișoara (adică aia la care a picat la admitere). Așa că meștere Ponta, ca să-l parafrazez pe un fost membru al PSD Ciocu mic , când vine vorba de studiile și IQ-ul cuiva!

- Au venit portăreii la PSD. Liderul social-democrat Victor Ponta a anunțat că firmele creditoare ale PSD au început executarea silită, pentru a- și recupera o parte din cele aproximativ șase milioane de euro pe care le datorează social-democrații încă din 2009. Iată dovada pentru care hienele ro și nu mai au răbdare până la alegerile de la termen. De asta vor suspendarea lui Băsescu și cât mai repede la Palatul Victoria. Pe lângă cele 6,6 milioane euro recunoscute, câtă datorie mai au la Vântu, Patriciu, Voiculescu?? Dacă ajung la guvernare nu le ajunge o tranșă de la FMI pentru a se achita. Pentru că ei nu vor să plătească din agoniseala lor. În fond, Năstase ar fi putut achita cu ușurință această datorie. El a moștenit de la mătușa Tamara milioane, a primit comisioane la privatizarea Sidex, la cumpărarea fregatelor din Marea Britanie, la contractul dat "moca  companiei Bechtel pentru autostrada Transilvania, cu ocazia împroprietăririi lui Patriciu cu o bună parte din avuția națională de la Năvodari etc. etc. etc. ... Este interesantă poziționarea mongoloidului Ponta față de trecutul PSD, fie cel apropiat, fie de la nașterea lui. De fiecare dată când cineva aduce dovezi din trecutul negru al PSD, el spune invariabil: eu nu eram atunci, eram prea tânăr, nu am nimic cu mineriadele, cu comunismul, la revoluție mă jucam în praf, datoriile din campanie nu le-am făcut eu etc. În realitate, se comportă mai agresiv decât un activist comunist care a trăit la maturitate în perioada ceau șistă. Tot așa de bine, dacă Ponta ar ajunge premier, ar putea spune FMI-ului, pe care nu-l iubește, eu nu plătesc datoriile României pentru că le-au făcut alții. Copilul Ponta e un real pericol, atât pentru PSD, dar mai ales pentru România. Așa că, atenție la neatenție, oameni buni. Dați-le ce trebuie, adică încă mulți ani de opoziție. Dacă mai rezistă, dacă nu, există procedura falimentului.

- Cu cât oamenii îmbătrânesc, efectul gravitației, expunerea la soare și stresul zilnic se pot observa mai bine pe fața lor. Cute adânci se formează între nas și gură, linia mandibulei se îngroașă și cade, iar cute și depozite adipoase apar în regiunea gâtului. Un lifting facial însă poate opri procesul de îmbătrânire. Această prezentare i-a fost făcută probabil și democrat-liberalei Iuliana Moise, care, de curând, a decis să- și facă un lifting facial, dar și o liposucție pentru aspirarea grăsimilor prin metode chirurgicale. Decizia sa drastică a fost luată ca urmare a proporțiilor căpătate în ultimul timp. Se aude că Moise ar fi început să sufere în tăcere, vărsând lacrimi amare pe pernă înainte de culcare din momentul în care colegii săi de partid au început să o poreclească "Miss Piggy . Și dacă tot s-a decis să scape de kilogramele în plus (erau cam multe la număr!), Iuliana Moise s-a gândit să se facă și "mumoas㠝, că, deh, domne ™, vine campania electorală și, cum ea aspiră la un post de deputat, i-a fost teamă că n-o să dea bine în afișele electorale. Zis și făcut! Iuliana Moise și-a remodelat fața și a scăpat de alunițe, dar, la scurt timp, a intrat în depresie când s-a văzut în oglindă. Asta pentru că și-a dat seama că a cheltuit câteva mii de euro degeaba, medicii nereușind să facă mare lucru.

- Pataliputra

- E timpul să plecați ¦

E timpul să plecați, v-am suportat destul.

De-atâtea vorbe goale poporul e sătul.

Se-aude din morminte blestemul lui Brucan,

A expirat sorocul ¦ și-a expirat în van.

*

Ați stat la cârma țării de douăzeci de ani,

Ne-ați luat pământuri, case, ne-ați jecmănit de bani.

De fiecare dată venind cu gura mare

Că vreți o altă viață, că vă doriți schimbare ¦

*

Schimbare v-ați dorit, schimbare vrem și noi,

Schimbare nu înseamnă ¦ tot voi, în loc de voi.

Mai sunt în talpa țării voinici cu-nvățătură,

Nu gângăviți ca voi ¦ și plini de incultură.

*

E timpul să plecați, cât nu e prea târziu,

Pân ™ n-o simți săracul că-i jupuit de viu.

I-ați înșelat credința vânzându-vă pe-un leu,

Nu vă forțați norocul ¦ ferească Dumnezeu ¦

*

Cu toată bunătatea din sufletu-i flămând,

E și el ca și voi, tot muritor de rând ¦

Și el are răbdare ¦ și-acela și Dumnezeu,

Dar nu-ntreceți măsura punându-i greu pe greu.

*

Uitați-vă în jur, vă place ce-ați făcut ?

De la păduri la fabrici pe toate le-ați vândut,

Să vă clădiți palate, cu iz de pușcărie,

Sunteți mai râu ca chelul de-i trebuia tichie.

*

Cu paznici pe la porți, de cine vă e teamă?

Cine mai credeți voi că vă mai ia în seamă ?

Nu sunteți Dumnezei, nici zeii din Olimp,

Dar nu întindeți coarda ¦ plecați cât mai e timp.

*

Ie șiți și voi puțin prin lumea aia bună,

Ca să simțiți și voi cum euro se-adună.

În lumea aia-a voastră, cea plină de rahat,

La care ne-ați vândut și ne-ați îngenuncheat.

*

În care obligați ne ducem sărăcia

Ca voi să puneți gheara ușor pe România.

Ne mor copii acasă din dorul de părinți,

Iar voi ne vindeți tara, ca Iuda-n, doi arginți.

*

De-o jumătat ™ de viață vă tot plătim simbrie,

Cealaltă jumătate ne-ați dat-o-n datorie,

Și-n timp ce noi plătim ¦ voi huzuriți ca zbirii,

Ați dus sărmana țară la limita pieirii.

*

E timpul să plecați, lăsați-ne pe noi ¦

Destinul prost să fie ¦ dar nu făcut de voi.

Voi șitiți să locuiți doar în afară legii,

Să adunați prin furt averi și privilegii.

*

V-am acceptat prea mult, ce ironia sorții,

Pe voi, ce-ați luat ¦ și revoluția și morții.

Doar nu cumva vă vreți istoriei eroi,

S-ar ru șina, sunt sigur, istoria cu voi.

*

Iar voi, clevetitorii, pe screen sau cu condeie,

Ce-ați tot suflat în foc, când ei v-au dat scânteie,

Treziți-vă, e timpul, cu toți, această tară

S-o scoatem din ru șine, din ură și ocară.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...