Săptămâna vâlceană pe scurt

28 Noi 2011

- Întreaga suflare vâlceană urmărește, cu sufletul la gură, odiseea neperformantului combinat chimic OLTCHIM, aflat acum pe lista privatizărilor ordonate de FMI, cu parteneri din afara granițelor țării - Adevărata față a PSD-ului s-a dezvăluit cu ocazia execuției lui Geoană în stil bolșevic - Prefectului Petre Ungureanu i s-a pus pata pe Daniela Ștefoane, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Vâlcea - Când s-a exprimat Geoană cu adio, tovară și , era clar în cine țintea mesajul său de bun rămas - USL funcționează brici ¦ tocit ¦ la Vâlcea - Râmnicenii vor ajunge să- și îngroape morții în picioare

- Întreaga suflare vâlceană urmărește, cu sufletul la gură, odiseea neperformantului combinat chimic OLTCHIM, aflat acum pe lista privatizărilor ordonate de FMI, cu parteneri din afara granițelor țării. Se șitie bine că situația financiară a gigantului industrial nu este bună deloc, toate guvernele post-decembriste promițând conducerii societății comerciale sprijin pentru redresare, dar niciunul nu a făcut nimic sau aproape nimic. La un moment dat, acum doi ani, s-au ivit mari speranțe de eficientizarea activității, cu credite garantate de stat, numai că acționarul minoritar german PCC s-a opus cu vehemență, reclamând la forurile europene orice măsură propusă pentru revigorare, cumpărând conștiințe ieftin, de la parlamentari români până la ziariști din presa națională sau locală. În plan local, doar două ziare s-au atașat și au rămas consecvente atacurilor PCC-ului împotriva OLTCHIM, vehemența criticilor acestora la adresa societății și a directorului general Constantin Roibu, creând siguranța existenței unor contracte de publicitate de sprijin a campaniei mediatice întreprinsă de acționarii minoritari străini, pentru eliminarea concurenței pe piața externă. Însă lipsea certitudinea colaborării cu PCC-ul și a șiantajului asupra conducătorului OLTCHIM. Numai că adevărul nu poate fi ascuns prea mult timp și, de curând, redacția noastră a intrat în posesia unor documente oficiale, adrese și e-mail-uri care îi va demasca pe colaboraționiștii locali, ajun și cozile de topor ale unor interese străine pe teritoriul județean și național. În numerele viitoare, vă vom prezenta "adevărul gol-goluț , semnalându-vă că veți rămâne stupefiați de ce sunt în stare unii ziariști vâlceni care se cred infailibili și se laudă că dau cu necinstiții de pământ.

- Adevărata față a PSD-ului s-a dezvăluit cu ocazia execuției lui Geoană în stil bolșevic. Este un partid dirijat de la centru având în frunte pe hodorogul Iliescu, fost KGB-ist vândut ru șilor, Năstase fost comunist și cuceritor de fuste ale fiicelor de mari comuniști din epoca de aur a lui Ceaușescu și Ponta un amărât de procuror care a preferat să fie maimuțoi decât să- și profeseze meseria unde a avut numai rateuri. Tot ce spune și face PSD-ul este lăbăreală curată deoarece scopul lor este ajungerea la putere. Vă mai amintiți ce a făcut Năstase când era prim-ministru? A furat pe ruptelea. Acum merge de trei ori pe săptămână la DNA sau la Înalta Curte. Fiscul a ajuns până la prietenul liderului PSD, senatorul Dan Șova, cel care în contractele pe care le-a avut cu Rovinari și Turceni, două companii de stat, a tăiat facturi pentru ziua de muncă de 27 de ore. Așa că români, înainte de a-i vota, gândiți-vă la toate astea. Există, în România, oameni cinstiți și devotați patriei dar care sunt eclipsați de acești șiacali.

- Prefectului Petre Ungureanu i s-a pus pata pe Daniela Ștefoane, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Vâlcea. Face ce face reprezentantul Guvernului în teritoriu și-i mai arde o amenințare voalată, la scenă deschisă, cu martori, că altfel n-ar avea niciun haz. Doamna cu pricina, tinerică și zglobie, este ținta prefectului, la fiecare șiedință a Colegiului Prefectural. Sare în ochii prefectului, mai ceva ca Ion Cîlea. La ultima șiedință, omul guvernului a amenințat-o din nou, tot voalat și tot cu martori. I-a promis că-i va face referat la șiefii săi de la București, pentru că-i dă cu tifla: refuză să participe  la șiedințele lui, de și nu e obligată să participe și, mai mult, nu vrea să-i amendeze pe primarii USL, atunci când vor mușchii lui și de câte ori vor mușchii lui. Întrebat de ziariști dacă șiefa de la Mediu este cea vizată, prefectul a refuzat să confirme ¦ cu toate că trimisese sesizarea la București. A declarat că nu este adevărat și că nu avea cum, pentru că nu se află în relații bune cu șieful doamnei Ștefoane. Mare curaj, mare caracter! Surse din Prefectură au confirmat faptul că prefectul a pârât-o pe Daniela Ștefoane la București ¦ direct la ministrul Mediului, pentru că șieful direct al celei care zice că i se "insubordoneaz㠝 nu-l bagă în seamă. Și așa a devenit prefectul Ungureanu primul pârâcios al județului, reclamagiul de serviciu, speciile cele mai înfierate chiar de el, atunci când sesizările făcute împotriva sa curgeau la Secretariatul Guvernului.

- Când s-a exprimat Geoană cu adio, tovară și , era clar în cine țintea mesajul său de bun rămas pentru totdeauna: în tovarășul Ponta, în secundul Dragnea, oportunistul Corlățean, nostalgicul Iliescu, blogistul Năstase și toată crema de vanilie de pe tortul partidului, pregătită să dea cu frișcă în dușmanul de clasă, ca în filmele mute. Când, însă, s-a exprimat cu pe curând prieteni , ni s-a părut vorba asta cam hazardată, întrucât prietenii răma și credincio și îi poți număra pe degete: multilateralul Vanghelie, anonimul de la Giurgiu, necunoscutul de la Vaslui și încă vreo doi-trei, împrăștiați pe ici, pe colo. Acum, Geoană a dispărut de la comuniștii din PSD, dar băiatul are dosarele politice ale dușmanilor de partid care l-au lucrat, normal, că e fiu de general de securitate. Ponta l-a mâncat pe Geoană cât l-au ținut nădragii. Dar, oare, care să fie prețul pe care îl plătește omul de rând pentru ca Geoană, fruntaș comunist, să nu- și dea drumul la gură? Că are secrete care costă, o să vedeți?

- USL funcționează brici ¦ tocit ¦ la Vâlcea. Membrii celor două partide se întâlnesc săptămânal în șiedințe comune de partid și de socializare, iar a doua zi își fac planuri de atac, separat. Bunăoară, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, nu șitie cum să facă să- și impună candidații la primăriile deținute de PSD, de și protocolul nu-i permite acest lucru. După ce l-a însoțit pe Ion Cîlea în turul electoral din sudul județului, ozonat proaspăt și informat la fața locului în privința  "trupelor  pesediste din sudul județului, liderului PNL i-a venit ideea să- și pună pe șiest candidați la primăriile deținute de PSD, cum ar fi localitatea Prundeni ¦ vechi fief PSD, de la descălecarea feseniștilor și până la spargerea USL-ului. Și nu numai, liberalul a ochit cinci primării sudiste, cu toate că protocolul spune că nu- și poate desemna candidat separat decât la primăriile deținute de PDL. Dar nici pesedeii nu sunt mai puri. Municipalii lui Gigi Matei nu vor și basta să facă parte din oastea liberalului Emilian Frâncu, chiar dacă liderul Ion Cîlea îi prelucrează săptămânal în spiritul alianței aducătoare de victorii la alegerile viitoare. La ultima șiedință, pesediștii au declarat că preferă să stea în opoziție încă patru ani, decât să-l ajute  pe senatorul liberal să ia Primăria Râmnicului. Gurile rele din partid susțin că Matei nu acționează de capul lui, că ar fi susținut în această acțiune sinucigașă, din punct de vedere politic, de vicepreședintele Constantin Rădulescu și secretarul executiv Dumitru Persu. Matei ascultă, dar ascultă prost ¦ S-ar putea trezi în situația lui Mircea Geoană, în afara partidului, lăsând  locul cald vicelui Rădulescu.  Frâncu a pus ,,bomba  la București, a montat fitilul ¦ și așteaptă, încă un refuz, pentru a-i da foc.

- Râmnicenii vor ajunge să- și îngroape morții în picioare, cimitirele sunt pline ochi, iar primăria nu mai are niciun metru pătrat de pământ disponibil. Și totu și ¦ există o soluție. Primarul Romeo Rădulescu a găsit locația ideală pentru amplasarea unui nou cimitir: la Fețeni, în pădure. Astfel, râmnicenii își vor dormi somnul de veci între groapa de gunoi și adăpostul de câini de acolo. O imagine lugubră,  ce-i drept, care te face să-ți reevaluezi decizia: înhumarea la Fețeni sau incinerarea la Craiova. Însă, râmnicenii spun că primarul nu a luat în calcul faptul că terenul din zonă este nesigur, impregnat cu apă, din cauza izvoarelor subterane, fapt constatat,  în momentul construirii depozitului teritorial de gunoi, și trecut neobservat. La o ploaie mai abundentă, nu este exclus ca morții să o ia la vale, odată cu pământul, schimbându- și astfel  forțat ,,domiciliul . Dar ce mai contează un metru, doi, mai la vale sau mai la deal? Pământul tot pământ este și Biblia spune că  poți să aprinzi o lumânare oriunde, că flacăra își găsește singură calea ¦ Unde mai pui că lătrăturile de câini le vor ține de urât atât morților cât și rudelor aflate în căutarea liniștii sufletești.  

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...