Săptămâna vâlceană pe scurt

12 Dec 2011

- Durere mare în tabăra pedeliștilor vâlceni, în special a primarului Romeo Rădulescu - șiedința BPM a PNL Rm. Vâlcea, care se anunța că va fi furtunoasă și unde se preconiza că Pruteanu și Pandurașu vor fi sancționați, s-a dovedit a fi un fâs incredibil de mare -   Se pare că Gigi Matei visează în continuare la candidatura de la Primăria Râmnicului - Norica Nicolai, această autentică Jolie a miticilor useliști de dincolo de Carpați, este prietenă cu "bodiguarjii  lui Becali - primarul localității Govora, Mihai Mateescu, și primarul Ocnelor, Petre Iordache, au trecut la UNPR, după fostul lider al PDL Vâlcea, Mircia Gutău - Și ca să șitie Ponta și Crin că prostiile lor se transmit, în doar o oră, la Bruxelles, vă spunem una și mai recentă - Iar pentru poporul care se uită la Antena 3, facem o precizare: Traian Băsescu este unul dintre cei mai apreciați șiefi de stat la Consiliul European

- Durere mare în tabăra pedeliștilor vâlceni, în special a primarului Romeo Rădulescu. Fostul primar Mircia Gutău, proaspăt uns lider interimar al UNPR Râmnicu Vâlcea, l-a lăsat fără oameni în partid, jumătate din organizație a trecut cu arme și bagaje la UNPR, unii pe față, alții  prin spate ¦ de trecut au trecut oricum în tabăra fostului lider. Vineri, mai după-amiază, așa, spre înserat, Mircia Gutău a inaugurat, în stilu-i caracteristic, sediul organizației municipale a UNPR, eveniment la care a invitat toată suflarea oficialităților locale, inclusiv conducerea PDL Vâlcea. Printre invitații prezenți s-au aflat liderul Dorel Jurcan, deputatul Samoil Vîlcu,  consilieri locali ai PDL, membri simpli, viceprimarul Eusebiu Vețeleanu, chiar și primarul Romeo Rădulescu, adică toată suflarea cea vestită a filialei portocalii. Prezența la acest eveniment nu ar fi trecut ca un act de mare trădare, dacă prim-vicepreședintele Romulus Bulacu nu ar fi propus excluderea din partid a celor  ce vor îndrăzni să participe la acest eveniment și la cheful de după. Bulacu a făcut propunerea în cadrul Biroului Permanent Județean, nu printre boscheții de la ușa sediului partidului, adicătelea, în cadru oficial. O propunere trecută cu vederea chiar de liderii partidului. Un lucru este cert, prim-vicepreședintele PDL, unul dintre oamenii ajutați de Gutău să obțină funcția de vicepreședinte al CJ, ar fi murit de oftică dacă i-ar fi văzut pe toți potentații orașului la cheful UNPR-ului. Ar fi interesant de văzut dacă Bulacu va propune la viitoarea șiedință a BPJ excluderea celor trei lideri ai PDL Vâlcea, unul dintre ei fiind chiar primarul orașului reședință de județ, candidatul PDL la primăria Râmnicului și favorit al Elenei Udrea, care au fost la reuniunea prietenească a membrilor Coaliției aflată la guvernare.

- În numerele trecute ale publicației noastre, semnalam faptul că președintele organizației municipale a PNL, Emilian Frâncu, aflat în conflict politic deschis cu colegul său de partid, Cristian Buican, preciza că are de gând să-i sancționeze pe ale și locali, Adrian Pandurașu și Bogdan Pruteanu, pentru că au "îndrăznit  să asculte propunerea deputatului de a vota, în CL, favorabil un proiect de hotărâre referitor la o donație către primărie. Roșu de nervi și aproape spumegând de furie, senatorul a spus jurnaliștilor că nu va lăsa lucrurile așa și că, cităm, "vă asigur că nu va ie și de acolo (Biroul Politic Municipal “ n.r.) o soluție de tipul: "nu am văzut, nu șitim, nu cunoaștem . Până la urmă, șiedința BPM, care se anunța că va fi furtunoasă, s-a dovedit a fi un fâs incredibil de mare, deoarece, cople șit de numărul important al membrilor Biroului, care s-au declarat împotriva sancționării celor doi consilieri, tot ce a mai putut să îngăime senatorul a fost că Pruteanu și Pandurașu, timp de două luni de azi înainte, nu vor mai reprezenta BPM în Consiliul Local. Adică, o aberație marca Frâncu!  Se mai aude că șieful PNL Râmnicu Vâlcea nu s-ar fi așteptat ca cei din BPM, colegii ale șilor locali pe care Frâncu îi dorea supu și oprobriului public, să facă zid în jurul tinerilor liberali, fapt ce i-a cam zdruncinat încrederea în sine și l-a făcut să se simtă și mai mic politic decât este. De altfel, am mai aflat că "Măndel  a fost supărat nevoie mare că nu i-a sancționat pe ale și de care discutam, întrebându-se ce va spune el presei, mai ales că a promis pedepse aspre pentru cei doi. Pentru început, Emilian Frâncu ar putea să spună adevărul, adică tot ceea ce nu a reu șit el să facă în "prodigioasa-i" carieră politică.

-   Se pare că Gigi Matei visează în continuare la candidatura de la Primăria Râmnicului. La șiedința de săptămâna trecută, liderii locali ai USL ar fi discutat despre realizarea unui nou sondaj pentru stabilirea celui mai bun candidat pentru Primăria Râmnicului. Cică, Emilian Frâncu nu ar fi bătut în cuie, chiar dacă a fost desemnat oficial candidatul USL la funcția de primar al Râmnicului. Propunerea a venit ca o gură de oxigen pentru candidatul PSD, Ion Matei, care speră din nou la această nominalizare. Speranțele liderului de la municipiu sunt deșarte, chiar dacă Emilian Frâncu va ie și prost în sondaje, PSD va desemna un alt candidat, cel mai probabil pe fostul prefect Remus Grigorescu, cel mai bine clasat în sondajele partidului. Cu toate acestea a pierdut lamentabil alegerile parțiale de la Primăria Râmnicului beneficiază în continuare de un indice de credibilitate foarte mare în rândul populației. Cu sau fără voia lui Matei, la sondajul următor acesta va fi inclus pe listă la cererea conducerii centrale. Liderii organizației județene au primit deja un avertisment roșu pentru faptul că l-au scos din cursa internă din partid pentru această candidatură și nu se vor risca și a doua oară. Și în cazul unui nou sondaj, Grigorescu va ie și cu mult peste cei doi candidați oficiali ai USL, chiar dacă colegii de partid susțin că nu are suficient sânge în instalație pentru funcția de primar.

- O scurtă povestioară de Bruxelles spune că vajnica și mult preacucernica europarlamentară PNL, Norica a lui Nicolai, se află într-o prietenie desăvâr șită cu ¦ ghici? Parlamentarii liberali britanici? Nuuu... gre șit. Altă variantă? Colegii din grupul ALDE din Franța? Nici. Atunci? Norica Nicolai, această autentică Jolie a miticilor useliști de dincolo de Carpați, este prietenă cu "bodiguarjii  lui Becali. Aceștia sunt rugați de Gigi să-i care bagajele "lu' coana mare  (acesta este apelativul cu care i se adresează baciul ilfovean madamei Nori ca Nicol ¦ ai?). Apropo de europarlamentarii USL (adică cei de la PSD și PNL), cam toți erau prin avion în ziua în care a început summit-ul. Dintre românii răma și la sediul UE, numai cei de la PDL se vedeau. Restul s-au înghesuit spre casele lor din țară, la parangheliile dâmbovițene. Bănuiesc că madam Vălean von Crin  nu prea avea ce să discute cu Merkel sau Sarcozy și d ™aia a plecat în țară. Acolo nu merge cu "Jos Băsescu  și "Trăiască USL .

- Moș Nicolae aduce mai nou ¦ partide noi. Așa se face că primarul localității Govora, Mihai Mateescu, și primarul Ocnelor, Petre Iordache, și-au făcut cadou un partid nou, dar vechi ¦ au trecut la UNPR, după fostul lider al PDL Vâlcea, Mircia Gutău. Dacă primarul Petre Iordache are un motiv suficient de bun, fiind ajutat de Mircia Gutău să ia primăria Ocnelor, pe primarul din Govora nu șitim ce l-a mânat de la spate. Toată suflarea șitie că Mateescu era sincer atras de ministrul Elena Udrea, nu datorită nurilor, ci datorită fondurile primite de la ministerul ce cu onor îl conduce. Elena Udrea este singurul ministru care a deschis punga pentru primarul stațiunii Govora, toți ceilalți i-au dat praful din sertare, de și erau înregimentați sub acela și steag. Este foarte posibil ca primarul să fi primit binecuvântarea blondinei când a făcut pasul, altfel nu “ și permitea să facă saltul în barca UNPR.

- Care este de fapt povestea Mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție? Știm cu toții că acesta (MCV). tradus pe românește, se referă la "stegulețele  acelea care sunt puse taman unde cocoana chioară cu cele două balanțe se (pre)face că împarte dreptate. Erau șianse mari să trăim, azi, într-o frumoasă și fascinantă Brazilie și Mexic al Europei, dacă nu se întâmpla, în 2007, următorul aspect. Se spune că prin anul 2006, la un moment dat, premierul cu care se laudă liberalii acum “ Kuky Manechinul, pregătea o ordonanță de urgență de toată frumusețea. Această ordonanță spunea negru pe alb că începând cu 2007 (cam în acela și timp cu suspendarea lui Băse), DNA și ANI erau puse pe butuci. Adică desființate. DNA se muta la DIICOT, iar ANI devenea o instituție parlamentară care să verifice parlamentari. Ministrul de justiție de pe atunci, Monica Macovei, l-a întrebat pe CP Tăriceanu ce e cu asta, iar liberalul i-a răspuns că este corectă treaba, odată ce România va adera la UE, nu mai e nevoie de DNA. Adică, hai că i-am păcălit. Macovei a luat primul avion la Bruxelles și a cerut UE, de urgență, acest MCV pe justiție. Când s-a întors la București, Tăriceanu și vicepremierul de atunci Copos au turbat, ultimul era chiar anchetat de DNA. Mai rău, începând cu ianuarie 2007, soluția imorală a acelui guvern - am numitm Partidul Conservator - s-a retras de la guvernare. În orice caz, la două luni, PD-ul a fost scos de la guvernare, Băsescu a fost suspendat, prima formă de USL s-a consolidat, adică PNL la guvernare sprijinit pe sub masă de PSD. Dar, slavă cerului, MCV a rămas, DNA și ANI merg cu motoarele la maximum ¦ iar USL-iștii tremură de frică. DNA-ul îi caută în trăiști.

- Iar pentru poporul care se uită la Antena 3, facem o precizare: Traian Băsescu este unul dintre cei mai apreciați șiefi de stat la Consiliul European. La summit-ul recent încheiat, șieful statului nostru a fost prezent, în cea mai mare parte de timp, lângă primul ministru polonez Donald Tusk, iar Merkel a declarat că dacă nu ar fi fost state ca România sau Polonia, visul UE s-ar fi putut nărui. Într-o discuție amicală, cancelarul german i-a spus șiefului de stat român: "Noi doi avem ceva în comun, prin măsurile pe care le-am propus, s-ar putea ca proprii cetățeni să ne taxeze la vot anul următor și să pierdem alegerile . Băsescu, jovial, în engleza lui nereu șită i-a replicat în glumă. "In my country, madam, I will win!  ("În țara mea, doamnă, voi câștiga!  - traducere).

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...