Săptămâna vâlceană pe scurt

08 Dec 2011

- zilele trecute, tovară și Iliescu, Năstase și Ponta, în urma pierderii șiefiei Senatului, au fost internați de urgență la spitalul săracilor (Elias), toți trei acuzând dureri în coaste - ceea ce șitim cu toții dar nu avem curaj să ne revoltăm, ni s-a spus de către ANAF care a primit un raport al Patriarhiei Române prin care aceasta se laudă cu veniturile sale din acest an - cunoașteți care este (încă) lozinca tovarășului Ion Iliescu? Izolați PDL-ul și pe Băsescu, ca să punem din nou mâna pe putere  - se oferă locuri de muncă! Trusturile Realitatea și Antenuțele caută manipulatori, dezinformatori, securiști, comuniști, propagandiști - primarii vâlceni nu-i prea au la ,,pipot㠝 pe medicii de familie, mai toți se străduiesc să-i alunge din comună cât mai departe - rocadă cu scântei în USL. Liberalilor nu le plac femeile din PSD și viceversa -

- Zilele trecute, tovară și Iliescu, Năstase și Ponta, în urma pierderii șiefiei Senatului, au fost internați de urgență la spitalul săracilor (Elias), toți trei acuzând dureri în coaste. La o primă analiză, li s-a descoperit înfiptă câte o sulă. După ce li s-au extras "obiectele", pentru că durerile persistau, li s-a făcut un set de analize complet. La analize s-a descoperit că toți trei prezentau urme de Geoană, atât în sânge cât și în urină. Întrucât starea sănătății lor mentale este în afara oricărui pericol de-a se îmbunătăți vreodată, s-a permis accesul unui vizitator în salon. Vizitatorul a dorit să rămână anonim, așa că tot ce vă putem spune este că avea niște ochi de șialău fiert, o freză pe oală și o figură ușor adormită. Vizitatorul a adus fiecărui pacient câte un buchet de ochiul-boului. Una peste alta, cam toată lumea înțelege ce a pierdut PSD prin excluderea lui Mircea Geoană, însă în afară de Victor Ponta nimeni nu prea înțelege care ar fi câștigul. Căci el nu există.

- Ceea ce șitim cu toții dar nu avem curaj să ne revoltăm, ni s-a spus de către ANAF care a primit un raport al Patriarhiei Române prin care aceasta se laudă cu veniturile sale din acest an, ele ajungând, preliminar, la peste 680 de miliarde lei vechi. Din lumânări și calendare, din pelerinaje și cherestea, dar și din donații și sponsorizări publice și private, în vistieria cultelor din România au intrat, anul acesta, sume cu opt zerouri. La ele se adaugă încasările entităților mai mici (protopopiate, parohii, mănăstiri etc.), precum și ale firmelor deținute de biserici. Entitățile mici  totalizează și ele, cu siguranță, zeci, dacă nu sute de milioane de euro anual. O cifră reală nu o șitiu nici autoritățile, având în vedere că multe entități religioase nu- și depun bilanțurile. Potrivit statisticilor Ministerului Culturii, există în România 18.425 de lăcașuri de cult (71% din acestea, respectiv circa 13.100, sunt biserici ortodoxe). Dacă luăm în calcul încasări nedeclarate medii de 500 de lei pe lună pentru fiecare, rezultă venituri ascunse de peste 1 miliard de lei (vechi) anual. Și asta în timp ce cultele obțin sume deloc neglijabile de la stat. În acest an, de exemplu, fondurile alocate de la buget s-au ridicat la 31,7 miliarde lei vechi, din care 24,6 miliarde lei pentru salariile personalului clerical. Proiectul de buget pe 2012 păstrează la fel contribuția statului la lefurile preoților, dar reduce restul finanțărilor acordate, astfel încât suma totală va scădea la circa 26,1 miliarde lei vechi. (Sursa: Capital)

- Cunoașteți care este (încă) lozinca tovarășului Ion Iliescu? Izolați PDL-ul și pe Băsescu, ca să punem din nou mâna pe putere.  Iar slujba și lui s-au conformat. Ce observăm acum? Că PSD+PNL pun în aplicare acest plan diabolic. Români nu vă întrebați de ce-l atacă aceste hiene pe președintele țării, inclusiv de la a doua sa învestitură? Ca să aibă ei prim-ministru și să aibă acces la resurse. Mai este ceva de furat? Daaaaaaa. Rezervele de Sare și Oltchim - de către Voiculescu, Posta - de Vântu, Romgazul - de Patriciu etc. Cât despre resursele de petrol și gaze, acestea au fost amanetate, de Năstase și Tăriceanu, pe mulți ani, de acum încolo. Români treziți-vă! Justiția a început să funcționeze, chiar dacă este un mecanism gripat! Arestările vor continua. Știați că peste 25 de județe sunt controlate de mafiile țigănești? Așa a declarat Nicu Păun, deputat al etniei rrome din Parlament. Deci ¦?

- Se oferă locuri de muncă! Trusturile Realitatea și Antenuțele caută manipulatori, dezinformatori, securiști, comuniști, propagandiști, analiști, psihoanaliști, pentru a nu-i mai roti pe cei deja angajați. Casieriile Antenei 3 și Realității mai sunt încă deschise până pe 6 decembrie 2014, la următoarele alegeri prezidențiale. Se plătește astfel: 1) pentru minciuni - 3 ron ; 2) nelăsat interlocutorul să vorbească - 4 ron ; 3) luat la mișto interlocutor pro Băsescu - 6 ron ; 4) aruncat cu zoaie în România și români - 10 ron; 5) pentru fiecare pronunțare a cuvintelor Dictator, Chiormaliu, Bețiv - 1 ron; 6) aruncat cu pantofi în portretul președintelui -15 ron ; 7) în sondaje Ponta și Antenescu pe primul loc și dacă se poate Băsescu pe ultimul - 4000 euro punctul procentual. Premii speciale: vă putem face direct și neîntârziat analiști sau psihoanaliști.

- Rocadă cu scântei în USL. Liberalilor nu le plac femeile din PSD și viceversa, chiar dacă doamnele în cauză ocupă poziții importante în partidul din care fac parte. Liberalii nu o vor pe șiefa pesedistelor  din municipiu, pesediștii nu o vor pe ,,gălbioara  care conduce organizația de tineret. Se pare că senatorul Emilian Frâncu, candidatul USL la Primăria Râmnicului, la alegerile din 2012, nu este deloc mulțumit de retragerea juristului Adrian Bușu din staff-ul său de campanie și nici cu desemnarea profesoarei Adina Dobrete (fosta sa salariata la televiziune!) în această calitate. Liberalul nu are nimic personal cu șiefa femeilor din organizația municipală a PSD, dar nu o vrea ca purtător de cuvinte al USL și îl vrea pe Adrian Bușu, primul desemnat în această funcție de liderul Ion Matei. Soarta a fost ingrată cu juristul, și cu senatorul deopotrivă. La doar trei zile de la desemnarea lui Bușu ca purtător de cuvânt al USL Vâlcea, juristul a fost scos din ,,pâine  chiar de  cel care l-a desemnat. Motivele au rămas un mister, poate pentru faptul că Frâncu l-a primit cu brațele deschise. În final, liberalul a aflat că Bușu a devenit șieful de campanie al liderului Ion Cîlea, o lovitură sub centură greu de digerat care s-a lăsat cu un răspuns de aceea și factură. Senatorul ar fi declarat că acceptă nominalizarea Adinei Dobrete  ca purtător de cuvânt al USL cu o singură condiție, aceea ca Ion Cîlea să o accepte ca purtător de cuvânt pe Ana Preoteasa, liderul organizației de tineret a PNL. O propunere aproape indecentă, pentru că, se spune, domnișoara în cauză este o adevărată  amazoană a filialei vâlcene.

- Primarii vâlceni nu-i prea au la ,,pipot㠝 pe medicii de familie și, mai toți, se străduiesc să-i alunge din comună cât mai departe. Pesedistul Dumitru Pearcu a fost ,,deschizătorul de drumuri , iar acum majoritatea primarilor îi urmează exemplul, cu toate că în zonele rurale medicii sunt pe cale de dispariție. În loc să-i declare "specie protejată" și să le ofere facilități pentru menținerea cabinetelor, primarii le-au mărit chiriile și-i mai și înjură ca la ușa cortului, ca și cum medicii ar fi sclavi pe plantațiile lor. Altfel, primarii și-ar fi făcut din medici agenți electorali, pentru că tot omul ajunge la un moment dat pe mâna unui vraci care, odată cu recomandarea hapului, te poate sfătui și pe cine să pui șitampila.

- Ziua Națională a României a trecut, dar discuțiile persistă încă. După ce s-au văzut în reluare pe posturile locale de televiziune, politicienii locali au realizat, în sfârșit, cât de penibili au fost în momentul depunerii coroanelor de flori. Nu din cauza gestului în sine, ci a numărului depunătorilor. 30-40 de persoane la o singură coroană. Nu mai punem în ecuație și îngrămădeala de curio și de la Statuie. Goana după imagine este atât de mare încât s-a ajuns ca numărul celor care privesc națiunea din ,,balcon  să fie cu mult mai mare decât cel al amărăștenilor prezenți la eveniment. Așa se explică poate și faptul că pasul de defilare bătut de soldați a fost pe măsura ale șilor ¦  fără vlagă și mândrie.

- Consilierul local PNL, Eduard Vîrlan, nu a reu șit să ajungă la șiedința de Consiliu Local din 30 noiembrie, însă a participat la conferința de presă a șiefului său, Emilian Frâncu, pentru a-i împroșca cu noroi pe colegii săi care au participat și au avut curajul de a- și susține punctele de vedere. Loial sau laș? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun majoritatea liberalilor râmniceni în ceea ce-l privește pe Eduard Vîrlan. Se vorbește pe la colțuri că Vîrlan nu a participat la șiedința CL pentru a nu se pune rău cu șieful său Emilian Frâncu, cunoscându-i-se umilința și la șitatea ce-l caracterizează. La conferința de presă Vîrlan a subliniat că în cazul în care, totu și, ar fi reu șit să ajungă, nu ar fi votat proiectul.  žÎmi pare nespus de rău că nu am reu șit să ajung la șiedința de Consiliu Local. Dacă aș fi fost la șiedință, vreau să vă spun că nu aș fi votat donația pentru că, așa cum am mai spus, eu nu sunt de acord cu acest proiect de hotărâre care a fost introdus pe ordinea de zi. Deci, chiar dacă puteam să vin, nu votam acest punct. Oricum, domnul senator Frâncu are dreptate. Până nu le dăm ocazia colegilor de partid să se apere nu putem lua o hotărâre, iar aceasta nu se ia de un singur om, ci de Biroul Municipal , a precizat consilierul local Eduard Vîrlan, dorind să pară loial și pregătind, astfel, cadrul de sancționare a colegilor săi care au votat conform conștiinței lor și nu conform interesului sefului lor de partid.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...