Săptămâna vâlceană pe scurt

19 Oct 2011

- O informație căpătată din două surse independente ne-a determinat să prezentăm această șitire la rubrica de pamflete, pentru că dacă o aveam din trei surse, ea sălășluia pe prima pagină, pentru că, șitirea chiar merită acel loc - Traian Băsescu a câștigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu, pe care l-a dat în judecată pentru acuzația că ar fi lovit un copil, la un miting electoral din 2004 - Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a pierdut și el procesul de calomnie intentat, în urmă cu mai bine de doi ani, actualului șief al Guvernului, Emil Boc, în legătură cu o serie de declarații privind contractul Sterling - Senatorul liberal Emilian Frâncu este un personaj care rămâne constant în privința mâncatului de sub unghii și a dozei de nepăsare manifestată atunci când este solicitat să demonstreze că se află în slujba cetățeanului - Am intrat în posesia unui interesant studiu sociologic, efectuat de un prestigios institut de sondare, care scoate la iveală un fapt îngrijorător și anume trendul ascendent pe care se află nou-înființatul partid al lui Dan Diaconescu, PP “ DD

- Banc... Cică 2 țigani stăteau de vorbă: - Ce mai șitii vere de Romică? “ Haoleo, mânca-ți-aș, a ajuns rău săracu ™! “ Pai, cum vere? - S-a angajat!

- O informație căpătată din două surse independente ne-a determinat să prezentăm această șitire la rubrica de pamflete, pentru că dacă o aveam din trei surse, ea sălășluia pe prima pagină, pentru că, șitirea chiar merită acel loc. După cum se șitie, liberalul șief Emilian Frâncu se folosește de oamenii de prin preajma sa, din organizația municipală Rm. Vâlcea, tot așa cum se folosește de ¦ batista umedă igienică, la nevoie și după aceea o aruncă direct în coșul de gunoi. Dacă s-ar face un bilanț cu liberalii care i-au stat prin preajmă în urmă cu un an și pe efortul cărora s-a cocoțat la pomeni, s-ar vedea că niciunul dintre cei vechi nu-i mai stă alături, sătui de promisiunile neonorate și batjocora la care au fost supu și. În ultimul timp, omul care i-a stat de-a dreapta a fost Ion Popescu “ Sodă, un fost PSD-ist îngălbenit de interese, dar fidel-fideluță, numai bun de pus în ciorba lui politică. Atunci când vine acasă, în Rm. Vâlcea, senatorul este gardat, pretutindeni, de fostul director de la USG, de s-a luat lumea de minți cu câtă grijă îi poartă acesta geanta prin urbea capitală de județ. Gestul său aduce mai mult a servilism, decât a colegialitate și nicidecum funcția de secretar de partid la organizația lui Frâncu nu-i impune umilința satanică sau devotamentul fanatic. I-o fi promis vreo funcție în politicul mare sau în administrația locală, de stă Ion Popescu cu mâna pe dârlogii mârțoagei Frâncului, ne-am zis noi și ne-am pus pe căutat. Și tot scormonind la baza problemei, am aflat lucruri necurate. Cică, Frâncu vrea să-l schimbe din funcția politică pe credinciosul său scutier și să i-o dea inginerului Tudor Șindilaru, cel care i-a făcut dirigenția pe șiantierul ditamai viloiului pe care și-l construiește cu bani împrumutați de la Ion Nicolae, fostul său scutier itinerat, transfug în travesti politic la PP-DD. Lucrul ăsta nu va mai mira pe nimeni, Frâncu având în palmares multe astfel de scamatorii, folosindu-se de oameni fără personalitate și demnitate, momindu-i cu funcții bănoase, vânzându-le pielea ursului din pădure și dup ™aia ¦ pa! Trecutul îl acuză. Dacă Ion Popescu - Sodă ar avea onorabilitatea și demnitatea ce se bănuiește că o are, și-ar da demisia din funcția politică și s-ar distanța de senatorul scamator, că tot aia este. Ori lângă el, ori departe de el, tot înjurături primește, dar cel puțin își salvează reputația.

- Traian Băsescu a câștigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu, pe care l-a dat în judecată pentru acuzația că ar fi lovit un copil, la un miting electoral din 2004, susținând că există și un filmuleț care dovedește asta. În acest dosar, Băsescu a cerut despăgubiri de un leu. Patriciu mai e obligat și să publice, pe cheltuiala lui, decizia judecătorilor, în trei publicații centrale. Instanța a decis că filmul a fost trucat? Nu se poate ¦ Degeaba! USL o să strige că instanța a fost cumpărată de Băsescu, Boc, Udrea... mă rog, în ordinea "afinităților . Parcă-i și văd la Antene pe Gâdea, Ciuvică, Ciutacu, Domnul cu barbă, omul cu laptopul, Badea, și cele 2 opărite -  Firea și Grecu - cum ne arată vena de la gât. Dincolo, la (i)Realitatea, o să dea în clocot Striblea, Dragoteasca și ceilalți Lăbu și și Lăbușe pe care nu-i mai șitim după nume. Disperarea mare din tabăra USL! Frica trebuie să fi atins cote maxime, din moment ce a fost remontată flașneta propagandistică deja defectată din timpul campaniei electorale 2009. Au trecut doar 2 ani de atunci, și iată, USL nu se lasă. Le-a făcut românilor viața un chin și au răsturnat cu atâta violență Antenele și media în capul românilor de ți se pare că au trecut 100 de ani. Toate din disperare. Usla șilor le fuge pământul de sub picioare. Și asta înseamnă că planurile lor s-au cam dus pe apa sâmbetei. Adio Kremlin, adio neo-feudalism, adio preluarea României de către "marocanii  lui Vanghelie. Disperarea lor este însă un semn bun pentru români!!!

- Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a pierdut și el procesul de calomnie intentat, în urmă cu mai bine de doi ani, actualului șief al Guvernului, Emil Boc, în legătură cu o serie de declarații privind contractul Sterling. Sentința în această cauză a fost dată de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1. Tăriceanu l-a acuzat pe Boc de calomnie și i-a cerut 100.000 de lei daune morale. I s-a respins tot și ar cam trebui să-l ia la scărmănat și procurorii, pentru că a fost abuziv, urmărind interese doar de el șitiute. Afacerea Sterling a ie șit la iveală la începutul anului 2009, după ce Curtea Internațională de Justiție a decis, pe 3 februarie, că României îi revine 79,34 la sută din teritoriul disputat cu Ucraina în procesul legat de delimitarea platoului continental la Marea Neagră. Ulterior, s-a descoperit că două perimetre din acest teritoriu - XIII Pelican și XV Midia - fuseseră deja concesionate companiei canadiene printr-o Hotărâre de Guvern semnată de premierul Tăriceanu cu câteva luni mai devreme, în noiembrie 2008. Hotărârea respectivă este de fapt un act adițional la un contract anterior cu Sterling care oferea companiei doar dreptul de a explora resursele de gaze și petrol din cele două perimetre. Prin actul adițional semnat de Tăriceanu, statul român a concesionat resursele către Sterling.

- Senatorul liberal Emilian Frâncu este un personaj care rămâne constant în privința mâncatului de sub unghii și a dozei de nepăsare manifestată atunci când este solicitat să demonstreze că se află în slujba cetățeanului. De când îl cunoaștem el nu s-a îndurat vreodată să renunțe la o sumă cât de mică din indemnizația lunară de senator pentru a ajuta oameni sărmani sau copiii nevoia și. Dar acest lucru nu ne surprinde, pentru că aceea și atitudine indiferentă și insensibilă a manifestat-o an de an față de cei mai nefericiți dintre noi. Ce-i drept, nu este obligat s-o facă, dar măcar pentru imagine, dacă nu din compasiune, ar putea să cedeze cât de puțin din suma lunară încasată, pentru cei care au reală nevoie de ajutor. Îndelungata sa lipsă reacție demonstrează, dacă mai era nevoie, că a dat din coate să prindă un loc de senator, pentru avantajele funcției.

Mare ne-a fost mirarea când senatorul "melcilor și al frunzelor de nuc  a anunțat, înfoindu-se ca un păun, că a donat și el "astronomica , "gigantica , "imensa  sumă de 5 milioane de lei vechi pentru căminul de bătrâni. Suntem siguri că Frâncul nu a ar fi scos acești bani din buzunar, care, oricum, șitim că i se par foarte mulți, dacă în spatele acestui gest nu ar fi stat dorința de imagine. De când este candidat la Primăria Râmnicului, senatorul a început să stea de vorbă mai des cu cetățenii, și, într-un gest de perfectă fățărnicie politică, să ne mintă că înțelege nevoile râmnicenilor.

- Am intrat în posesia unui interesant studiu sociologic, efectuat de un prestigios institut de sondare, care scoate la iveală un fapt îngrijorător și anume trendul ascendent pe care se află nou-înființatul partid al lui Dan Diaconescu, PP “ DD. Formațiunea politică a ajuns la un procent de 11,3% și este în creștere în preferințele electoratului. Cele mai multe procente au fost obținute de Uniunea Social-Liberală cu 42,5%, care, prin studiu comparativ cu sondajele anterioare, se află în scădere, existând posibilitatea ca până la alegerile din 2012 să nu atingă nici patruzeci la sută. Undeva la jumătatea procentajului acumulat de USL se situează PDL, cu 22,6%, care prezintă potențial de creștere. Partidul care stă cel mai prost în acest studiu sociologic este Uniunea pentru Progresul României (UNPR), care are doar 9,6%. Menționăm să sondajul a fost efectuat, în septembrie, la nivel național.

- Ape tot mai tulburi la Piețe Prest, acolo unde Rozin Ceaușescu este total depă șit de situație. Gurile rele spun că prin piețele din Râmnicu Vâlcea au început să dea ordine taxatoarele și măturătoarele, demonstrând că autoritatea șiefilor este într-o continuă scădere. Pe lângă toate acestea, din câte se pare primarul Romeo Rădulescu este tot mai nemulțumit de "prestația  lui Rozin Ceaușescu și este hotărât să pună piciorul în prag. Nu de alta, dar presa locală vuiește în ultima perioadă despre incompetența lui Ceaușescu și a subordonaților săi șiefi de piețe. Din câte se pare, societatea Piețe Prest are nu mai puțin de 200 de angajați, iar mai mult de jumătate din aceștia își ia lunar salariu fără a depune vreun efort. Cei mai nemulțumiți de situație sunt piețarii, dar și vânzătorii din târgurile râmnicene care sunt jupuiți de bani de către taxatoare și, în schimb, lucrează în condiții mizere.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...