Săptămâna vâlceană pe scurt

24 Aug 2011

- Primarul Romeo Rădulescu  și  city managerul orașului, piteșteanul Eduard Tănăsescu, continuă seria lucrărilor ciudate - Am trăit să o vedem și pe asta. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, îi protejează pe directorii pedeliști - Subprefectul Doru Ioan Filip a renunțat la atitudinea de european sadea și a  început să-l copieze pe prefectul Petre Ungureanu ¦ la capitolul nesimțire - Mare minune mare ¦sau poate nu. Profesorul Adrian Burlan, marea speranță pesedistă, va fi numit de portocaliii lui Băsescu director al Școlii Nr. 9 - Persoanele interesate să devină recenzori pentru recensământul populației și al locuințelor, ce va avea loc în perioada 20 “ 31 octombrie a.c., trebuie să șitie că se pot înscrie începând cu data de 1 august 2011 - Dumitru Lovin, marele pesedist, hotărât să se bată până-n pânzele albe (uneori la propriu) pentru cauza social-democrației a devenit, de curând fan al președintelui Traian Băsescu - Paranoia politică naște monștri. Senatorul "florilor de mac și al lalelelor uscate , Emilian Frâncu, a început să vorbească în dodii

- Primarul Romeo Rădulescu  și  city managerul orașului, piteșteanul Eduard Tănăsescu, continuă seria lucrărilor ciudate. Zilele trecute, angajații primăriei au plantat stâlpi de metal în mijlocul trotuarului din zona Ostroveni, în fața S-urilor din vecinătatea serelor, șitrangulând practic circulația pe trotuar. Utilitatea trotuarului a fost redusă la zero, cetățenii fiind obligați să circule pe stradă, la concurență cu autovehiculele. Nu este prima bravadă de acest gen, primul stâlp plantat tronează și acum pe trotuarul din centrul orașului, vizavi de ITM. De și presa a semnalat tâmpenia, primarul s-a făcut că nu aude, nu vede, nu șitie și a mai plantat câteva doar așa de distracție, pentru a testa nervii cetățenilor.

- Am trăit să o vedem și pe asta. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea îi protejează pe directorii pedeliști. Medicul Maria Bălan, șiefa laboratorului anatomopatologic de la Maternitate, a  rămas în picioare, de și SJU nu are nevoie de două laboratoare, unul fiind mai mult decât suficient. Social “democratul a refuzat să-i desființeze postul doar pentru că portocalia s-a făcut ro șie de furie când a aflat că e pe lista neagră și a amenințat conducerea CJ și SJU cu un proces, capitol la care este premiantă cu coroniță. Se pare că Bălanca a fost scoasă de pe listă chiar dacă a păgubit spitalul cu câteva zeci de milioane de lei, în locul ei fiind disponibilizați niște amărâți care trăiesc de azi pe mâine.

- Subprefectul Doru Ioan Filip a renunțat la atitudinea de european sadea și a  început să-l copieze pe prefectul Petre Ungureanu ¦ la capitolul nesimțire. Pentru că prefectul dă presa afară la fiecare șiedință de Colegiu Prefectural, din varii motive, de cele mai multe ori pentru că nu-i înghite ,,gogo șile răsuflate , subprefectul s-a gândit că nu ar fi rău să-i urmeze exemplul, și-l aplică ori de câte ori are ocazia. Marți, subprefectul a dat presa afară de la o întâlnire cu pensionarii, doar pentru a da bine în fața prefectului. Gestul i-a luat prin surprindere și pe ziariști și pe pensionarii prezenți. Liderul grupului a amenințat cu ie șirea din sală dacă subprefectul nu revine asupra deciziei. Luat prin surprindere, Filip a declarat că nu are nimic cu presa, dar nu-i place să fie luat prin surprindere de colaboratori, să i se facă agenda de alții fără a fi informat în prealabil. Păcat mare, subprefectul a câștigat simpatia presei datorită eleganței, un termen necunoscut prefectului, acum a pierdut și acest atu.

- Mare minune mare ¦sau poate nu. Profesorul Adrian Burlan, marea speranță pesedistă, va fi numit de portocaliii lui Băsescu director al Școlii Nr.9, șicoală condusă cu ceva timp în urmă de un marcant membru PDL, Maria Bercea. Se pare că pesedistul a ,,convins  prin profesionalismul său că merită din plin această funcție, că are merite deosebite care-l recomandă, altfel pedeliștii nu- și băgau dușmanul în ,,școal㠝, taman acolo unde se formează caracterele partidului.

- Persoanele interesate să devină recenzori pentru recensământul populației și al locuințelor, ce va avea loc în perioada 20 “ 31 octombrie a.c., trebuie să șitie că se pot înscrie începând cu data de 1 august 2011. Pe lângă condițiile de bază care trebuie îndeplinite, la Vâlcea recenzorii trebuie să mai aibă cel puțin o calitate: să fie membri sau simpatizanți ai PDL. Altfel, prefectul Petre Ungureanu se declară nemulțumit. Din ordinul prefectului, toți cei numiți în comisiile de recensământ trebuie să aibă la purtător carnetul de membru de partid portocaliu. Cei cu alte afinități politice, oameni cu experiență, sunt trecuți la rezervă. Trebuie specificat că recenzorii sunt stabiliți în cadrul comisiei juridice a Prefecturii, comisie care e controlată de Petre Ungureanu. Pe lângă scopul informal al acestui recensământ, prefectul mai vrea să șitie și cam care sunt intențiile de vot ale vâlcenilor, iar cei care bat din ușă în ușă trebuie musai să împărtășească doctrina democrat-liberală.

- Dumitru Lovin, marele pesedist, hotărât să se bată până-n pânzele albe (uneori la propriu) pentru cauza social-democrației a devenit, de curând fan al președintelui Traian Băsescu. Lovin băsescianul s-a etalat oratoric la un post local de televiziune pe tema actului istoric de la 23 august 1944. Acesta a înfierat, cu mânie proletară, atitudinea Regelui Mihai de abdicare de la putere, abdicare care ne-a aruncat pentru 50 de ani în brațele comuniștilor. Nu că atitudinea nu ar fi una corectă. Ea este foarte logică, însă nu ne-am fi așteptat la așa ceva de la un animal politic cum este Dumitru Lovin, hâr șit în rele, și pe vremea Împușcatului, dar și în apele tulburi ale tranziției.

- Paranoia politică naște monștri. Senatorul "florilor de mac și al lalelelor uscate , Emilian Frâncu a început să vorbească în dodii. La gura târgului se zvonește că omul a început să se laude și babelor surde din oraș că atunci când Mircia Gutău va veni acasă, va trece cu arme și bagaje la PNL. Și pentru ca fantezia să fie dusă până la paroxism, acela și parlamentar cu veleități de mare vizionar politic, susținea, spre agasarea auditoriului, că fostul edil al municipiului îl va sprijini, necondiționat, în cursa pentru Primăria Râmnicului. Cum vrabia mălai visează, Frâncu s-a trezit și el vorbind pentru a încerca să- și mascheze neputința politică care-i îngreunează conștiința.

Privind în esență lucrurile, ne este foarte clar că Emilian Frâncu este singuratic, lipsit de sprijinul colegilor de partid și refuzat de viața politică al cărei mare stăpân se crede. După cum se vede, parlamentarul a început să stârnească batjocură, râs și ironii caustice fiindcă, din păcate pentru el, nu este capabil să capteze bunăvoința, interesul electorilor prin măsuri și perspective realiste, prin ideologii, doctrine economice aplicate sau simț de răspundere și tragere de inimă.

E destul de grav că Frâncu a început să se identifice tot mai mult cu politica de mahala, făcută în peluza stadioanelor, crâșme sau auzită la radio-șanț.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...