Don Quijote', un spectacol dedicat maestrului Dem Rădulescu

19 Dec 2010

¢ Regizorul Dan Puric s-a arătat nemulțumit de condițiile oferite la Casa de Cultură a Sindicatelor din Rm. Vâlcea, susținând că a fost nevoit, alături de colegii săi, să joace piesa de teatru în condiții vitrege. El mai spune, însă, că a făcut acest sacrificiu în memoria marelui actor râmnicean Dem Rădulescu.

Sâmbătă, 18 decembrie 2010, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc un spectacol de excepție, spectacol regizat de Dan Puric și dedicat maestrului Dem Rădulescu. Intitulată 'Don Quijote', piesa de teatru a putut fi văzută și la Rm. Vâlcea datorită inițiativei conducerii Primăriei Râmnicului și a Fundației 'Art Production'. A doua zi, însă, regizorul și actorul Dan Puric, în cadrul unei conferințe de presă, a criticat condițiile în care el și colegii săi au fost nevoiți să joace la Rm. Vâlcea, într-o sală a Casei Sindicatelor cu instalația electrică improvizată și cu o scenă veche din care ieșea praful. De aceea, el a îndemnat autoritățile județului nostru să găsească soluții pentru modernizarea Casei de Cultură, susținând că este un loc excelent pentru spectacole mari. Mai mult decât atât, celebrul regizor susține că publicul vâlcean nu este obișnuit cu spectacole de calitate și de aceea, la această piesă, renumită pe plan european, nu s-au mobilizat îndeajuns. Cu toate acestea, Dan Puric susține că vâlcenii sunt avizi de cultură de calitate, însă până acum nimeni nu a dorit să le-o ofere. 'Am făcut acest spectacol în urmă cu cinci ani și l-am dedicat memoriei maestrului Dem Rădulescu, care s-a născut aici la Rm. Vâlcea. Am fost cu acest spectacol într-un turneu european și am decis să venim aici cu această piesă, deoarece se împlinesc 10 ani de când Dem Rădulescu nu mai este printre noi. Am găsit multă înțelegere la domnul primar, într-un context în care cultura la noi este marginalizată. ĂŽntâlnirea mea cu publicul de la Rm. Vâlcea a fost marcată de o calitate deosebită a publicului, dar foarte însetat de cultură. Am făcut acest spectacol în condiții vitrege, deoarece Casa de Cultură de aici nu are nici pe departe posibilitățile tehnice de desfășurare a spectacolului' “ a declarat regizorul și actorul Dan Puric.

Trebuie menționat că începând cu anul 2011, Primăria Râmnicului va organiza anual un festival ce va purta numele marelui actor râmnicean Dem Rădulescu. Alături de autoritățile locale se va implica și regizorul Dan Puric, care susține că nu înțelege de ce nu s-a făcut nimic până acum pentru a păstra vie memoria celui ce a fost Dem Rădulescu. 'Un oraș care își revendică valorile, valorează mai mult decât o țară care și le neglijează' “ spune Dan Puric.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...