Carmen Sofianu a lansat volumul de poezii 'Atingeri'

21 Noi 2010

DE EXCEPȚIE. 'Cartea este o mărturisire și o strigare a propriei ei demnități care a rămas ascunsă mult timp. Acum se simte mai împlinită pentru că spune: "Uitați, eu sunt aceasta pe care o vedeți acum!". Ea a descoperit calitatea care te face om și, de aceea, îi doresc ca de acum înainte să fructifice această calitate' -  a spus soțul autoarei, omul de afaceri Nicolae Sofianu.

Duminică, 21 noiembrie a.c., la Grand Hotel Sofianu a avut loc un grandios dublu eveniment cultural, ce a adunat laolaltă personalități marcante ale vieții artistice vâlcene, dar și ale scenei politice și administrative ale județului Vâlcea. Este vorba de lansarea volumului de poezii 'Atingeri' al artistei Carmen Sofianu, soția omului de afaceri Nicolae Sofianu, dar și de o expoziție de pictură a artiștilor plastici participanți la ediția a II-a a taberei de pictură 'Rotonda Spiritului Românesc', tabără ce a avut loc la Memorialul 'Nicolae Balcescu'. Printre invitați s-au numărat scriitorul Dinu Săraru, dramaturgul Doru Moțoc, pictorul Gheorghe Dican, pictorița Tina Popa, prefectul Petre Ungureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea “ Dumitru Persu, directorul Direcției de Cultură Vâlcea “ Florin Epure, medicul Dionisie Dubinciuc, șiefa Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea “ Gabriela Ene și mulți alții. Mândru de soția sa, Nicolae Sofianu a fost primul care a luat cuvântul, nu înainte însă de a asculta, pe un fundal muzical de excepție, poeziile autoarei care au răsunat în întreaga sală. 'Mă bucur că nu a vrut să fie artistă atunci când a fost mamă. Trecând însă peste glumă, vreau să vă spun că volumul de poezii face să deschidă o poartă a dificultății din oceanul timpului prin care ea trece. ĂŽn acela și timp, cartea este o mărturisire și o strigare a propriei ei demnități care a rămas ascunsă mult timp. Acum se simte mai împlinită pentru că spune: "Uitați, eu sunt aceasta pe care o vedeți acum!". Ea a descoperit calitatea care te face om și, de aceea, îi doresc ca de acum înainte să fructifice această calitate' - a spus Nicolae Sofianu. Printre cei care au fost invitați să ia cuvântul s-au numărat Doru Moțoc, Dinu Săraru sau Petre Ungureanu. Scriitorul Dinu Săraru a ținut să menționeze că până acum câteva zile nu a cunoscut opera lui Carmen Sofianu, însă a rămas impresionat de poeziile sale și o consideră deja o artistă consacrată de și este la prima sa lansare de carte.

Finalul i-a aparținut autoarei Carmen Sofianu care a recitat în fața celor prezenți două poezii emoționante, care au scos în evidență sensibilitate artistică. Ea a dorit să le mulțumească celor dragi pentru că i-au fost alături și i-au dat încrederea și sprijinul de care a avut nevoie pentru a- și pune gândurile și sentimentele pe foaie.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...