Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ministerul Educaţiei face centru de excelenţă pentru olimpici la Vlădeşti

Fosta unitate militară va căpăta, în sfârşit, o utilitate

Ministerul Educaţiei face centru de excelenţă pentru olimpici la Vlădeşti

INIŢIATIVĂ. „Aici, la Râmnicu Vâlcea, la sediul fostei unităţi militare din Vlădeşti, există un campus în care, în urma unui proiect la care lucrăm, va exista un centru de excelenţă pentru aceşti tineri de excepţie" – a precizat ministrul Educaţiei cu ocazia vizitei sale la Vâlcea.

În sfârşit se fac lucru bune şi la Vâlcea. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, cu ocazia vizitei sale la Vâlcea, că se lucrează deja la un proiect privind crearea unui centru de excelenţă pentru Olimpicii din România. Centrul va fi, se pare, în zona Vlădeşti, pe un teren ce a fost donat în urmă cu şapte ani Ministerului Educaţiei de către Ministerul Apărării. Trebuie să menţionăm că este vorba de fosta unitate militară de la Vlădeşti, acolo unde există mai multe clădiri, inclusiv o construcţie din 1925 şi un spaţiu verde de aproximativ 40 de hectare. În prezent, acolo funcţionează o filială a Universităţii de Stat din Piteşti, cu patru facultăţi. „Elevii care merg la olimpiadă au o cu totul altă abordare a programei şcolare. Aceştia au nevoie de alte condiţii de educaţie, care să le stimuleze performanţele. Aici, la Râmnicu Vâlcea, la sediul fostei unităţi militare din Vlădeşti, există un campus în care, în urma unui proiect la care lucrăm, va exista un centru de excelenţă pentru aceşti tineri de excepţie. Evident că trebuie investiţii în ceea ce priveşte construcţia unui hotel, a unor săli de clasă, a unui teren de sport, spaţiu verde. Dar este un proiect de care vâlcenii ar putea fi mândri, toţi olimpicii din România urmând să studieze aici, la Râmnicu Vâlcea" - a precizat ministrul Remus Pricopie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella