Ion Cîlea solicită 1,14 miliarde lei pentru cofinanţarea proiectelor europene

10 Ian 2013

FINANŢĂRI. Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea nu mai poate face faţă cheltuielilor şi tocmai de aceea, recent,  a solicitat sprijinul Guvernului Ponta pentru ca judeţul nostru să fie luat în vedere atunci când se va construi bugetul de stat pe anul 2013.   

În ultimii ani, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, s-a axat foarte mult pe conceperea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Astfel, el, împreună cu echipa sa de specialişti de la CJ, a reuşit să semneze contractele de finanţare pentru 7 proiecte majore, a căror execuţie se continuă şi în anul 2013. Pentru realizarea acestora, la termenele prevăzute în contractele de execuţie de lucrări, este necesară asigurarea din partea Consiliului Judeţean Vâlcea a fondurilor reprezentând contribuţia locală şi fluxul de numerar în sumă totală de nu mai puţin de 114.024 mii lei. Astfel, pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea este necesară suma de 29.990,0 mii lei, pentru extinderea infrastructurii turistice şi de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata „Mirajul Oltului” trebuie o cofinanţare de 13.872 mii lei, iar pentru Reabilitarea şi modernizarea DJ 648 Ioneşti Olanu - limita judeţul Olt km 0+000 - 8+ 900 şi construcţia a două poduri din beton armat mai sunt necesare fonduri de 10.245 mii lei. Mai mult decât atât,  pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 - 2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice, este necesară suma de 56.494 mii lei. În acelaşi timp, pentru promovarea turismului din judeţul Vâlcea şi pentru consolidare, modernizare, extindere şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni mai sunt necesare cofinanţări în valoare de 556 mii lei, respectiv 1.935 mii lei. În final, unul dintre cele mai importante proiecte este extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud - Vest Oltenia, etapa a II-a, proiect ce mai trebuie finanţat cu suma de 932 mii lei. Tocmai de aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat recent Guvernului Ponta să aloce judeţului nostru, prin Legea bugetului de stat pe anul 2013, suma totală de 114.024 mii lei (1,14 miliarde lei), pentru susţinerea proiectelor cu finanţare de la Uniunea Europeană, aflate în curs de implementare.

În altă ordine de idei, şeful judeţului mai solicită Guvernului României să aloce suma de 3.870 de lei pentru achiziţia imobilului şi a terenului aferent Clinicii Balneofizioterapeutice şi de Recuperare Medicală de la Călimăneşti. După cum bine se ştie, în anul 2007, clădirea clinicii a fost revendicată şi retrocedată vechilor proprietari, Consiliul Judeţean Vâlcea încercând în nenumărate rânduri să o răscumpere. În prezent, Clinica Balneofizioterapeutică şi de Recuperare Medicală de la Călimăneşti funcţionează cu 90 de paturi, cu laborator propriu, o secţie de radiologie, o bază de tratament, cantină şi 56 de salariaţi, din care 6 medici şi 30 de asistenţi medicali. Mai trebuie menţionat că bolnavii îşi fac rezervări la clinica de la Călimăneşti cu un an înainte, fiind chiar şi o listă de aşteptare pentru internare în această bază de tratament recunoscută în ţară.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...