VASILE COCOȘ: Vouchere în loc de alocații, o inepție marca PNL

19 Feb 2020
Guvernul Orban ar putea acorda vouchere în loc de alocații pentru copii în bani, motivul fiind acela că de multe ori de banii respectivi beneficiază părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor. ”Se mai joacă şi la păcănele”, spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmând că voucherele ar putea fi o soluţie, mai ales dacă nu ar putea fi folosite pentru cumpărarea de ţigări sau alcool sau dacă ar fi condiţionate de participarea la şcoală.
La începutul anului a fost promulgată Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, însă Guvernul a amânat aplicarea ei până la 1 august. Actul normativ prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani; c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Deputatul PSD Vasile Cocoș consideră adoptarea unei asemenea măsuri o inepție marca PNL. ”PSD a anunțat categoric că se va opune în cazul în care plătirea alocațiilor pentru copii cu vouchere valorice devine realitate. Este doar un tertip al PNL de a amâna sau diminua dublarea alocațiilor”, a anunțat Vasile Cocoș.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...