Deputat OVIDIU POPA: Guvernul PNL loveşte din nou!

23 Ian 2020
Prin simpla ambiţie de a bloca toate programele lansate în timpul guvernării PSD şi incompetenţa de care dă dovadă, PNL opreşte programul “Prima casă”.
Guvernul a alocat pentru programul “Prima casă”, doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri îşi vor putea cumpăra o casă prin acest program atât de important pentru familiile aflate la început de drum.
Anterior, anual erau circa 30.000 de tinere familii care obţineau credite avantajoase prin acest program.
PSD modificase în 2019, programul “Prima casă”, cu nouă denumire “O casă, o familie”, tocmai în sensul de a acorda prioritar această facilitate către familiile cu copii.
Tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanţi vor fi obligaţi să scoatăîn plus din buzunar peste 100.000 de lei.
Din start tinerii vor trebui să plătească un avans mai mare, minim 15% din valoarea imobilului pentru care se ia credit, comparativ cu 5% avansul în programul “Prima casă”.
În programul “Prima casă”, marja băncii este de doar 2%, în schimb pentru creditele consumatorilor marja băncii este de 3,25%.
La perioada de rambursare de 30 de ani, tinerii vor trebui să plătească dobanzi cu 108 lei mai mult la un credit mediu de 60.000 euro.
Reducerea dramatică a numărului celor care vor obţine credite prin acest program, de la 30.000 la maxim 2.100, va avea un impact puternic asupra pieţei construcţiilor, având în vedere că anterior creditele prin “Prima casă” reprezentau 45% din totalul creditelor ipotecare.
Contractarea severă a pieţei construcţiilor care reprezintă unul din principalele motoare economice, va determina scăderi de profituri la toţi furnizorii acestei pieţe şi implicit reducearea locurilor de muncă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...