SCANDALUL AUTOSTRAZII PITESTI - Sibiu: Trist si revoltător, susține președintele CJ Valcea

12 Ian 2020
Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă, că oficialii Comisiei Europene au trimis o notificare pentru suspendarea finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Ministrul Transporturilor Lucian Bode a negat, într-o postare pe Facebook, blocarea proiectului autostrăzii Sibiu - Piteşti, care, conform afirmaţiilor fostului ministru Răzvan Cuc nu ar mai beneficia de finanţare din partea UE.
Suspendarea finanțării autostrăzii ar fi o veste extraordinar de proasta pentru valcenii care sperau ca vor putea circula rapid pe o ultramoderna autostrada.

“Construirea autostrăzii Sibiu-Pitești este cel mai important proiect de infrastructură pe care vâlcenii îl așteaptă.

Este de o profundă tristețe ce se întâmplă cu ţara, cu guvernarea, cu soarta românilor! De ce spun soarta? Pentru că de această autostradă depinde viitorul economic al acestei zone şi implicit al celor care o locuiesc.

PNL trebuie să îşi ia în serios rolul de partid de guvernare sau să plece urgent de acolo.

Chiar în aceste zile suntem în proces de evaluare a ofertelor în cadrul licitației pentru modernizarea DJ 703 G, drum care face legătura cu viitoarea autostradă. Însă, degeaba investim în proiecte locale dacă proiectele majore, precum autostrăzile, nu sunt abordate strategic.

Oamenii vor să ajungă rapid dintr-o parte în alta a ţării, atât pentru afaceri, cât şi pentru turism şi este clar că şi-au cam pierdut răbdarea. Cunosc acest proiect pentru că am fost primul parlamentar care a adus în discuţie drumul expres de legătură cu autostrada.

Ca preşedinte al CJ Vâlcea am organizat o întâlnire cu CJ Sibiu şi CJ Argeş prin care anumite aspecte au fost lămurite şi am înaintat în procedura. Evident că, alături de primarii din Ţara Loviştei, am parcurs etapele avizării şi am stat cu sufletul la gură până a ieşit documentaţia de mediu.

Acum aflăm că proiectul este, într-un fel, blocat. Trist şi revoltător! Răspunsul guvernanţilor este evaziv şi, practic, o fumigenă galbenă peste acest proiect extrem de important pentru România.” - Constantin Rădulescu, Președinte PSD Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...