PROTEST: La Tribunalul Vâlcea, şedinţele sunt suspendate câte 15 minute

07 Ian 2020
Judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis luni să continue protestele împotriva intenţiei actualei guvernări de a elimina pensiile de serviciu, anunţând că vor suspenda pe o perioadă de 15 minute şedinţele de judecată.
"În şedinţa Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea, desfăşurată la data de 06.01.2020, s-a hotărât modificarea formei de protest, în sensul că, începând cu data de 06.01.2020, după 30 de minute de la începerea şedinţelor de judecată, acestea vor fi suspendate pe o perioadă de 15 minute, după care vor fi reluate", au anunţat reprezentanţii instanţei vâlcene.
Măsura vine după ce, luna trecută, magistraţii vâlceni au hotărât în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor să se alăture colegilor din ţară şi să declanşeze acţiuni de protest pe termen nelimitat împotriva proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii. Printre iniţiatorii acestui proiect se numără şi preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.
Împotriva acestei iniţiative legislative au protestat pe 18 decembrie 2019, ziua în care aceasta s-a discutat în plenul Camerei Deputaţilor, şi grefierii din Vâlcea, care au ieşit în faţa Tribunalului timp de două ore pentru a atrage atenţia asupra efectelor pe care le-ar putea genera în rândul angajaţilor din justiţie eliminarea acestor pensii de serviciu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...