Vâlcea are nevoie de helioport! Cazul fetiței aflate în comă de la Băile Govora, crează tensiuni între Vela și Arafat

06 Ian 2020
Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța vor putea să zboare și noaptea pentru misiune de salvare a pacienților, a anunțat luni, Marcel Vela, intr-o conferinta de presa la sediul MAI la care a participat si seful DSU, Raed Arafat. Anuntul vine dupa cazul fetitei din Valcea care nu a putut sa fie preluata de elicopterul SMURD si care a provocat un schimb de replici intre Vela si Arafat.
„Avem o veste buna pentru toți românii din zona Moldova, zona Banat, zona Oltenia si Dobrogea. In acest zile am luat legatura cu piloti rezervisti din cadrul inspectoratului general de aviatie care au iesit la pensie si au acceptat sa revina in sistem”, a zis Vela.
Vestea este într-adevăr bună, însă, particular, pentru județul Vâlcea, aceasta se prezintă în felul următor: în acest moment, în județ nu există niciun helioport care să aibă toate autorizațiile pentru a se ateriza și decola pe timp de noapte. Autoritățile din Vâlcea trebuie să se grăbească pentru a rezolva această problemă stringentă: este inadmisibil că Vâlcea nu are o platformă de aterizare pe timp de noapte.

Cazul fetiței de la Băile Govora care a intrat în comă după ce tatăl ei, băut, s-a răsturnat cu maşina în Vâlcea, și a fost ținută cu orele în UPU, a fost discutat în ședința de marți de la Ministerul de Interne. Ambulanţa Vâlcea a ratat „întâlnirea” cu elicopterul SMURD trimis să preia copila, iar ministrul de Interne a cerut explicații șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în cadrul videoconferinței de marți.
„Nu mai doresc să întâlnesc, să se repete, asemenea situații jenante, cu risc major să se piardă o viață. Și dacă salvezi viața unui copil sau a unui român îmi asum orice risc pentru a lua măsuri coercitive pentru cei care nu și-au îndeplinit sarcinile așa cum prevede legea. Pe viitor, nu se va mai repeta în mandatul meu o asemenea situație, când un copil a suferit. Să ne înțelegem! Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, ce grozav organizăm noi salvarea oamenilor și sâmbătă era să moară un copil. Din neglijență sau proastă organizare, să zic pe românește”, a spus Vela.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...