DECEMBRIE DE POVESTE, evenimente culturale organizate de Consiliul Județean Vâlcea

02 Dec 2019
Consiliul Județean Vâlcea și instituțiile de cultură aflate în coordonare au pregătit, pentru luna decembrie, o serie de evenimente menite să le aducă bucurie vâlcenilor, dar și momente speciale, cu impact național.
„Povestea lunii decembrie, pusă în scenă de Consiliul Județean Vâlcea, debutează cu un spectacol extraordinar organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, în cartierul Ostroveni. Spectacolul intitulat „Cu drag, de la Vâlcea, la mulți ani, România!” se va desfășura duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 16.00, în parcarea de lângă Casa Tineretului. Seri de teatru, lansări de carte, concerte de colinde, toate îi așteaptă pe vâlceni și nu numai, în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă.
Festivalul Colindului Vâlcean, devenit deja tradiție, le va oferi, și în acest an, vâlcenilor, un spectacol absolut autentic, în care vor evolua ansambluri folclorice din mai multe localități din județ, care s-au înscris deja la acest festival-concurs. Așadar, pe 13 decembrie, copiii, tinerii, dar și vâlcenii iubitori de colinde sunt așteptați la Sala de spectacole a Consiliului Județean Vâlcea. Nu au fost uitați nici copiii instituționalizați, pentru care am pregătit mai multe surprize.
Mi-aș dori ca aceste evenimente, pe care le-am organizat special pentru ei, să le readucă în suflete bucuria sărbătorilor trăite în copilărie, obiceiurile și tradițiile populare, atât de frumoase în zona noastră, dar să fie și o lecție de tradiție pentru tinerii acestui județ.
Le mulțumesc colegilor mei care s-au implicat în organizarea acestor evenimente, care sper să se bucure de un real succes.”- Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...