Un karateka vâlcean, prins în infernul din Chile (FOTO - VIDEO)

23 Oct 2019
Momente de groază şi panică pentru delegaţia României care participă la Campionatul Mondial de Karate juniori WFK din Chile. Sportivii sunt blocaţi în hotelul în care sunt cazaţi din cauza violenţelor care au loc în capitala Santiago de Chile. De câteva zile sunt lupte de stradă în capitala statului sud-american, iar zona din jurul hotelului este incendiată.
„Toată lumea e în siguranţă. Ambasadorul Monica Ştirbu s-a asigurat că totul e în regulă, nu e nicio problemă, niciun pericol, doar că ar fi bine să nu ieşi din hotel, că dacă te confunzi cu mulţimea, s-ar putea să mănânci un pic bătaie. În rest nu e absolut nicio problemă”, a spus Octavian Amzulescu, preşedintele Federaţiei Române de Karate.
Delegaţia română este formată din 23 de sportivi şi doi antrenori. Unul dintre sportivi este vâlceanul Andrei Daniel Cruceru, fost sportiv al CSS Vâlcea şi legitimat la un club din capitală.
“Campionatul mondial începe joi. Într- adevăr au ajuns acolo într-un moment neprielnic, scopul vizitei lor acolo fiind participarea la Campionatul Mondial de Karate WKF, singura Federație recunoscută la nivel mondial, un campionat foarte important, deoarece de el depinde calificările pentru J.O. Am păstrat legătura permanent cu Andrei mi-a spus că sunt și alte delegațiile ale celorlalte ţări cazați acolo, sunt bine, sunt păziți mai ceva ca șefii de stat, nu au voie să iasă deloc afară, de 2 zile sunt în hotel, Ambasada Română din Chile știe de ei, chiar și d-na ambasador i- a vizitat... Sper ca totul să fie bine pentru ei, să poată să- și atingă scopul pentru care sunt acolo, să nu se amâne Campionatul Mondial, mai ales că noi părinții i- am susținut financiar pentru aceasta deplasare și nu a fost deloc ieftin!”, ne-a declarat mama sportivului vâlcean Andrei Daniel Cruceru.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...