UMANITAR: Trei zile de tuns și make-up la Shopping City Râmnicu Vâlcea! S-au strâns donații de 7.000 de lei

10 Apr 2019
Trei zile de tuns și make-up pentru o cauză nobilă, achiziționarea unui aparat foarte necesar pentru bebelușii născuți prematur la secția de neonatologie a Maternității Vâlcea și aproximativ 7.000 lei strânși. Este vorba despre achiziționăm un aparat ventilator non-invaziv.
A fost un weekend plin, 12 ore pe zi, 36 ore în 3 zile, timp în care Drăghici Florin și Bogdan Zamfirescu au tuns băieți și copii, iar Bianca M. Tîrșe a machiat doamne, totul pentru cauza Asociatiei Mamici Din Valcea, aceea de a achiziționarea unui aparat necesar secției de neonatologie a Maternității.
Salon Master FADE Florin Drăghici și Salon Glam Studio by Bianca Tîrşe s-au unit și au improvizat un “mini salon” în incinta Shopping City Ramnicu Valcea pentru a-și oferi serviciile în scop umanitar.
În cele 3 zile în care au machiat și tuns vâlceni, au reușit să strângă suma de 7.000 LEI, bani care se vor cumula evenimentelor viitoare pentru a reuși să achiziționăm un aparat ventilator non-invaziv.
O statistica pe anul 2018 arată că în România mor anual 1500 de copii cu vârste mai mici de un an, iar alți 2.000 cu mai puțin de cinci ani. Cele mai multe cazuri de deces s-au înregistrat în zonele rurale din județele sărace – Dolj, Vaslui, Vâlcea.
În Uniunea Europeană, doar România, Malta și Bulgaria au o rată a mortalității infantile mai mare de 5 la mie. Sunt maternități în România unde echipamentele, din păcate, sunt încă foarte vechi, mai există incubatoare fabricate în ’77 sau chiar ’67, am văzut ventilatoare pentru nou-născuți foarte vechi și cu ele supraviețuirea copiilor in condiții bune nu poate fi asigurată.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...