Elena Udrea contestă rechizitoriul DNA în Gala BUte

15 Iun 2015
Dosarul de corupţie, cunoscut generic sub numele de Gala Bute, în care fostul ministru al Dezvoltării a fost trimisă în judecată pentru luare de mită şi abuz serviciu a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vehement, Elena Udrea contestă rechizitoriul întocmit de procurori.

"Este evident ca a fost un rechizitoriu facut pe repede-inainte, asa cum a fost toata urmarirea penala in ceea ce ma priveste. Reamintesc ca am stat 72 de zile in puscarie arestata, pe baza a doua declaratii care sunt foarte diferite, care nu se sustin una pe cealalta. Doar declaratiile unor persoane, Nastasia si Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arata exact lucrul acesta, graba cu care s-a facut tot acest dosar impotriva mea", a declarat Elena Udrea, la iesirea din sala de judecată în data de 15 iunie a.c.

Deşi dosarul se numeşte Gala Bute, toate acuzaţiile sunt îndreptate împotriva Elenei Udrea, fapt pe care aceasta l-a semnalat de multe ori.

"Acest lucru l-am contestat in instanta si am aratat ca Parchetul nu a terminat cercetarile penale, ca omite sa cerceteze declaratiile inculpatilor, care demonstreaza ca acuzatiile la adresa mea sunt netemeinice", a explicat Udrea.

În opinia Elenei Udrea este ciudat cum procurorii au disjuns cercetarile pentru dare de mita in ceea ce-l priveste pe Nastasia, dar au mentinut acuzatia de luare de mita pentru ea, în condiţiile în care Nastasia este cel despre care se spune că i-ar fi adus o geantă cu 900.000 de euro fostului ministru.

"Intrebarea mea in instanta este ce se intampla daca Parchetul va constata ca nu s-a dat mita. Sunt cateva neregularitati in rechizitoriu pe care le-am semnalat instantei", a mai spus aceasta.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...