Cazul Rarinca DINAMITEAZĂ Justiția

31 Mai 2015
Laura Codruța Kovesi vrea să anuleze hotărârea de achitare a Marianei Rarinca, care o pune într-o poziție incomodă și pe șefa de la Înalta Curte, motivân că judecătoarea care a decis achitarea, Risantea Gagescu , nu a fost imparțială. Motivul ar fi o divergență a acesteia cu LIvia Stanciu, când a fost respinsă la interviul de promovare a Înalta Curte din 2013. DNA a depus contestația în anulare la Curtea de Apel București, la care a atașat și stenogramele ședinței unde s-au contrat Stanciu si Gagescu.

Contestația în anulare a fost depusă la secția I Penală a CAB, iar DNA motivează că judecatoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsită de imparțialitate în acest dosar.

DNA susține că Risantea Gagescu, prin hotărârea de achitare dispusă, s-a răzbunat pe șefa de la Înalta Curte, Livia Stanciu, pentru divergența care a costat-o promovoarea pe judecătoare.

Potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparțiala și a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ. Stenograma depusă ca proba de DNA arată doar că este vorba de o dispută profesională și nu una pe viață și pe moarte.

Dacă DNA avea dubii în priivnța imparțialității judecătoarei, ar fi trebuit să o recuze în timpul procesului, ceea ce nu a făcut, asta însemând că nu a avut nimic împotriva judecății ei.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...