DIICOT: Vâlcean ARESTAT în dosarul DOLARILOR FALȘI și a ȚIGĂRILOR de CONTRABANDĂ

30 Mai 2015
DIICOT Constanța a finalizat un dosar de constituire de grup infracțional, trimițând în judecată 20 de persoane, acuzate de trafic de tițări de contrabandă și introducere de valută falsă. Pentru finalizarea acestui dosar, în luna februarie 2015, au avut loc 52 de percheziţii domiciliare în București și alte 8 județe, cum ar fi Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa.

Țigări de contrabandă și dolari falși

Procurorii DIICOT susțin că „în cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări, pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării. De asemenea, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa“.

6 contrabandiști arestați, restul sub control judiciar

Anchetatorii au solicitat și au obținut arestarea capilor grupării. Este vorba despre Constantin Afrenie, zis Cristi, din Dolj, Truichici Slavoliub, zis Ceave, din Caraș Severin, Samir Marius Neagoe, zis Marcel, din Dolj și Constantin Ciorgan, zis Costi, din Drăgășani, Vâlcea. Doi dintre traficanți nu au fost prinși, pe numele lor fiind emise mandate de arestare în lipsă. Este vorba despre Ion-Ninel Scafeşi, din Mehedinți și Constantin-Daniel Panduru, din Dolj.

Tribunalul Constanța a mai decis ca alți membri, număr de 9, să fie trimiși în judecată, pe numele lor fiind dispusă măsura controlului judiciar, deși procurorii DIICOT ceruseră mandate de arestare pentru toți membrii grupării.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...