După 8 ani, cei 18 vameși de la Otopeni, ACHITAŢI DEFINITIV

Cei 18 vameşi de la Aeroportul Otopeni, reţinuţi în 2006 pentru luare de mită, au fost achitaţi definitiv. Decizia aparţine Curţii de Apel Ploieşti şi se pare că procurorii nu au putut susţine cu probe toate acuzaţiile.

În 2006, o treime din angajaţii Biroului vamal al Aeroportului "Henri Coandă" a ajuns la sediul DNA, după o acţine ca în filme. Un dosar al procurorilor care a blocat activitatea în vama aeroportului, iar pentru a face faţă, conducerea instituţiei a apelat la angajaţii altor puncte vamale.

Ulterior, 17 din cei 18 angajaţi au primit ordonanţe de reţinere, iar mai târziu mandate de arestare. Acuzaţiile erau grave: în perioada decembrie 2005 - septembrie 2006, acuzaţii au primit şpăgi în mod repetat pentru a urgenta procedura de vămuire a mărfurilor. În total, în dosar erau vizate peste 8.100 de fapte de corupţie, iar prejudiciul estimat se ridica la 81.000 de lei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...