ATAC CIBERNETIC rusesc împotriva Băncii JPMorgan: FBI a intrat pe fir

28 Aug 2014
Banca JPMorgan Chase a fost atacată cibernetic de către hackeri ruşi sau originari din Europa de Est, motiv pentru care cazul a intrat în atenţia FBI, potrivit agentiei Bloomberg, care citeaza surse apropiate dosarului, relateaza AFP.

"Cooperam cu serviciile secrete americane pentru a stabili amploarea atacurilor cibernetice semnalate recent impotriva mai multor institutii financiare americane", a confirmat miercuri seara J. Peter Donald, un purtator de cuvant al politiei federale americane (FBI). "Companiile de talia noastra sunt vizate, din nefericire, de atacuri cibernetice aproape zilnic. Ne-am multiplicat nivelurile de aparare vizand contracararea amenintarilor si supraveghem in mod constant nivelul fraudelor", a declarat un purtator de cuvant JPMorgan, fara sa comenteze vreun incident anume.

Din primele informaţii reiese că hackerii au furat, la jumatatea lui august, mai multi gigaocteti de date sensibile de la JPMorgan si de la cel putin inca o banca. Anchetatorii examineaza daca incidentul este legat de infiltrari recente in retele informatice ale mai multor banci europene. Nivelul de sofisticare al atacului sugereaza ca in spatele lui se afla un Guvern, iar anchetatorii nu exclud o implicare a Rusiei, tinta unor sanctiuni economice impuse de catre state occidentale din cauza crizei ucrainene, potrivit agentiei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...