Iohannis, preşedintele care ne trebuie

Impactul vizual este extrem de important în munca de jurnalist. Observarea şi studierea diverselor personaje face parte din munca noastră de zi cu zi, iar pe Klaus Iohannis l-am studiat cu atenţie, dată fiind postura de prezidenţiabil din partea ACL. La prima vedere, îţi pare un dur, însă odată ce începe să vorbească trăsăturile i se îmblânzesc. Mai apoi, impresionează prin statură şi prin faptul că se uită direct în ochii interlocutorului său. Rar vezi aşa ceva la vreun politician mioritic.

Am avut prilejul de a-l studia atent pe Iohannis la vizita sa de sâmbătă din judeţul Vâlcea. Discursul său nu te dă pe spate, mai ales că răspunde în fraze simple, uneori câte una singură, de am rămas toţi jurnaliştii prezenţi un pic contrariaţi, aşteptând să continue. Când i-am spus că aşteptăm răspunsul, ne-a închis pe toţi: „Păi, acesta este răspunsul". Aşadar, omul vorbeşte puţin şi face mult.

Dacă ar fi să-i judecăm pe prezidenţiabili după ce au făcut fiecare, de departe Klaus Iohannis se află în capul listei. Omul are expertiză fiind primar de Sibiu de 5 mandate. Aşadar ne uităm înspre Sibiul păstorit de Iohannis de 14 ani şi tragem concluziile: merită Iohannis să fie preşedintele României? Păi cam da pentru că la Sibiu prezidenţiabilul ACL a demonstrat că poate face administraţie corectă, fără corupţie, a adus investiţii, a creat locuri de muncă.

Unde consider că mai are Iohannis de lucrat este la capitolul carismă. Am observat că se străduieşte. Nici analiştii nu-i dau prea mari şanse candidatului ACL, considerând că nu prea are lipici nici la bătrâni şi nici la tineri. Însă, poate recupera. Cu o echipă bună în spate. Cred că Iohannis a introdus cu adevărat bunul-simţ în această campanie ce trebuie să înceapă şi mai cred că este unul dintre puţinii candidaţi ce ar putea mişca amorfa masă de nealegători (cei care preferă să chibiţească pe margine şi să nu meargă la vot).

Iohannis are capacitatea de a-i convinge pe cei care nu au mai votat în ultimul timp. Cu un mesaj potrivit. Există multă lehamite în rândul alegătorului român, dar şi multă comoditate. Pe mulţi sceptici i-am auzit spunând: toţi sunt o apă şi-un pământ! Iată că oferta ACL este una atractivă cel puţin din punctul meu de vedere. Klaus Iohannis este un politician cu viziune, care şi-a dat măsura valorii sale la Sibiu. Iar dacă ne mai gândim că Traian Băsescu a refuzat să-l numească premier, iar Ponta ministru de Interne, probabil că se temeau ei de ceva: Băsescu de un adversar pe măsură, iar Ponta că-i putea lua Iohannis faţa în propriul său guvern.
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...