Geniul român în vârstă de 11 ani din Anglia

Un elev român de 11 ani stabilit în Marea Britanie a intrat în topul celor mai inteligenţi britanici. Mihail Iulian Bărașcu vorbește perfect limba engleză și a aplicat recent pentru a face parte din Mensa, organizația persoanelor cu un coeficient ridicat de inteligență, după ce a obțiunut un scor IQ de 162 - mai mult decât Albert Einstein și Stephen Hawking.

Gheorghe Bărașcu, tatăl lui Iulian, are 36 de ani şi este preot şi profesor. El s-a mutat cu toată familia în Marea Britanie în anul 2009, iar acum locuieşte împreună cu soţia şi fiul său în oraşul Dover. Mama lui Iulian, Gabriela, are 40 de ani şi este medic stomatolog.

„Când face ceva îi place să sară peste unii pași pentru că oricum poate ajunge la capăt foarte repede. Amândoi suntem foarte inteligenţi, avem convingeri. Uneori nu e uşor", spune tatăl lui Iulian.

Iulian vine în fiecare vară, în vacanţă, la bunicii din România. De altfel, bunica a fost cea care a observat că băiatul avea o capacitate mare de memorie şi era voia să ştie cât mai multe lucruri. Îşi aminteşte că la vârsta de 4 ani îi cerea să noteze continuările pe care el şi le imagina la poveşti sau cântece.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...