Scandal rasial în America. Barack Obama comentează!

„Mă deranjează foarte tare că vrei să transmiţi tuturor că te asociezi cu negrii. Chiar trebuie să faci chestia asta? Poţi să te culci cu ei (cu negrii). Poţi sa-i aduci aici. Poţi să faci ce vrei tu. Singurul lucru pe care ţi-l cer este să nu promovezi treaba asta ... şi să nu-i aduci la meciurile mele, inclusiv pe Magic Johnson" – i-ar fi spus proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers (aflata în NBA), Donald Sterling, unei femei, conform unei înregistrări audio postată pe siteul TMZ.

Indignat peste măsură de asemenea afirmaţii, preşedintele SUA, Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Americii şi un fan al baschetbalului, şi-a întrerupt pentru câteva minute turneul diplomatic în Asia pentru a comenta scandalul iscat în urma declaraţiilor rasiale ale lui Donald Sterling. Obama a caracterizat declaraţiile drept incredibil de jignitoare şi rasiste.

"Nu cred că mai trebuie să comentez eu aceste declaraţii. Vorbesc de la sine aceste cuvinte. Când oameni ignoranţi vor să se laude cu ignoranţa lor, nu ai ce sa le faci, îi laşi să vorbeasc".

Obama a mai spus ca, de-a lungul timpului, liga profesionista de baschet (NBA) a avut fani din toate colturile Americii, a avut mulţi afro-americani şi a intrat în cultura comunităţii. „Bănuiesc că NBA va fi foarte preocupată să rezolve această problemă", a mai spus preşedintele SUA.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...