Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicu Gheorghe e un primar care face abuzuri

NEDREPTATE. Marcu Popescu, consilier local, din partea PP-DD, în comuna Boișoara, reclamă de abuzuri pe primarul Nicu Gheorghe, un personaj controversat, de numele căruia s-au legat destule scandaluri. Alesul PP susține că primarul Gheorghe are interese de ordin economic în schimbarea președintelui Obștii de moșneni Boișoara-Găujani-Bumbuiești, precum și o ” preocupare” suspectă pentru cariera de piatră pe râul Boia, de unde și-ar dori să exploateze roca. Ba, mai mult, alesul mărturisește că primarul l-ar fi agresat fizic și că tot el a chemat, după incident, poliția pentru a-l scoate de la adunarea moșnenilor.

Despre primarul localității Boișoara, Nicu Gheorghe, publicația noastră a scris, de-a lungul timpului, mai multe articole, în care semnalam o serie de acțiuni ale acestuia, de cele mai multe ori la limita penalului. Cu toate că subiectele abordate de noi au avut întotdeauna, la bază, o documentare riguroasă, până acum, nu am văzut ca vreuna din instituțiile abilitate ale statului să se sesizeze cu privire la aspectele semnalate de noi, semn că indolența este la ea acasă.

Revenind la acuzele aduse de consilierul Marcu Popescu, trebuie spus că PP-istul se arată extrem de nemulțumit cu privire la faptul că primarul Gheorghe vrea, din rațiuni cel puțin bizare, schimbarea șiefului Obștii de moșneni, de și acest lucru intră în prerogativele membrilor și nu a edilului conservator.  ” În încercarea disperată, de a ” pune” mâna pe Obștea de moșneni Boișoara-Găujani-Bumbuiești, primarul Gheorghe Nicolae a convocat o adunare, așa-zis extraordinară, la căminul cultural din Boișoara, duminică, 05 august 2012. Extraordinară de ce!? Vă spun eu: în statutul obștii, la capitolul 4, articolele 19, 20, 21, în care este stipulat că ” în caz de prejudicii mari, calamități, pagube, incendii se poate  convoca o adunare extraordinară” cu acceptul a o treime din numărul total de drepturi, nu din moșneni! Exemplu: un moșnean poate avea de la un drept (dram, în cazul nostru) până la mai multe, dar nu poate vota cu mai mult de trei sute de voturi, deci nu numărul moșnenilor e semnificativ, ci numărul de dramuri însumate de la cei prezenți! Aceștia contactează președintele obștii, în cazul nostru Popa Nicolae Robinson! Doar președintele poate convoca această adunare extraordinară! În cazul nostru nu s-a  întâmplat așa! Ea a fost regizată de individul Gheorghe Nicolae care e bun în a regiza diferite scenarii, din care să câștige sau care să ducă în derizoriu diverse persoane care țin cu dreptatea și care-i cunosc intențiile, prin șicanări, aroganță, abuz, jigniri. Eu am crezut că e doar o șiedință de informare față de cetățean, așa că am fost și eu prezent în sala căminului cultural! După o scurtă prezentare din care nu am priceput nimic, d-l Gheorghe a cerut celor prezenți să se înscrie la cuvânt, cu această ocazie și eu m-am înscris! Au vorbit câțiva consăteni, unul dintre ei fiind și Ion Peperigeanu, cenzor la obște. Acesta, printre altele, a întrebat pe d-l Gheorghe Nicolae în calitatea lui de fost vicepreședinte la Obștea Vatra Satului (Obștea Mică), împuternicit cu procuri speciale de președintele din acea vreme Gheorghe Popescu să reprezinte obștea în relația cu toate instituțiile statului, respectiv judecătorie, tribunal, bancă, finanțe, ce s-a ales cu miliardul primit de  la S.C. Malidcom, cu titlu de chirie în avans pentru amplasarea unui transformator electric în punctul numit ” Pe Vale” și dacă Gică Popescu i-a ” mâncat” ! D-l Gheorghe Nicolae a răspuns că d-l Gică Popescu nu și-a însu șit nici un ban!” , susține Marcu Popescu.

Nicu Gheorghe e violent

Mai mult decât atât, consilierul PP-DD povestește că în momentul în care a încercat, în cadrul întâlnirii cu moșnenii, să ia cuvântul, dorind să- și explice punctul de vedere, primarul Gheorghe l-a îmbrâncit, cu o violență de nedescris. În plus, mărturisește Popescu, primarul, în încercarea de a-i zădărnici eforturile în a expune situația, a chemat chiar și poliția, ca și cum dreptul la liberă exprimare ar fi o ilegalitate.  ” Țn să vă aduc la cunoștință că reprezint peste 20 de persoane cu care nu am grad de rudenie și ambii mei părinți au drepturi în obște! Atunci eu am arătat o procură specială care am avut-o la îndemână, prin care am fost împuternicit să reprezint o familie de moșneni! Nici atunci nu am fost lăsat să vorbesc, strigând la mine să ies din cămin, punând mâna pe mine, îmbrâncindu-mă să ies! Ba a chemat și poliția să intervină, parcă aș fi comis vreo ilegalitate, acest lucru făcându-l ca să mă intimideze și să mă înjosească, eu fiind un tip pașnic, consătenii mei cunoscându-mă! Eu am cerut doar să fiu ascultat, ceea ce nu s-a întâmplat! Încercarea de a fi dat afară are la bază faptul că în statutul după care e condusă obștea, e stipulat că în cazul în care îți trăiesc părinții nu ai dreptul la cuvânt, nu poți să alegi sau să fii ales! Atunci cum d-l Gheorghe Nicolae a propus în consiliu de administrație persoane cărora le trăiesc ambii părinți și nu sunt membri în obște. Eu cred că doar se folosește de aceștia! În sala căminului existând mai mult de jumătate din persoanele fără a fi membri ai obștii! Dar de ce credeți că s-a întâmplat asta? Vă spun tot eu: d-l Gheorghe Nicolae are interese pur economice în zonă, mai exact în obște! Pe lângă bogățiile solului cum ar fi pădurea, vânatul, pescuitul, apa pură, mai avem pe râul Boia, o piatră de foarte bună calitate, un Gnais, acea rocă având bune proprietăți ca materie primă în construcții de orice fel, cum ar fi drumuri, poduri, căi ferate! Deci interesul acestuia este o carieră de piatră pe râul Boia! S-a făcut o sumară evaluare și s-a constatat că dacă acea roca o să fie exploatată când e cerere bună, respectiv la autostrada care sperăm să traverseze zona noastră, este o valoare de peste 200.000.000 euro!” , a conchis alesul PP-DD.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU