Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicianul – sindicalist Constantin Pîrvu a agresat-o pe jurnalista Claudia Stanciu de la Vocea Vâlcii

TUPEU. Consilierul județean USL, Constantin Pîrvu, politician și lider al filialei județene de sindicat CNSLR „Frăția dar și candidat eligibil pe lista de ale și județeni a uniunii aflată la guvernare, a amenințat-o cu bătaia și a agresat-o verbal, folosind injurii care nu pot fi reproduse, pe jurnalista Claudia Stanciu, de la ziarul nostru, aflată în documentare electorală la primăria din comuna Fârtățești. După mai bine de 5 minute de la declanșarea scandalului, revenindu- și din spaimă, victima a declanșat deschiderea reportofonului, înregistrând finalul atacului verbal mârlănesc comis de politician.

Menționăm că anterior înregistrării audio al cărei transcript îl postam mai jos, Constantin Pîrvu a folosit o serie de alte jigniri și calomnii  la adresa ziaristei, expresii care au fost auzite de toate persoanele aflate în instituție și de secretarul primăriei Georgeta Dinu, în biroul căreia s-a desfășurat scandalul. Uselistul mahalagiu se afla în primăria  din Fârtățești, în scopuri electorale, însoțit de o tânără (de 35 de ani) despre care soția politicianului vâlcean „doctorița Marcu „a afirmat că îi este amantă, domnișoara în cauză fiind patroana unui ziar local susținut financiar prin intervențiile repetate și persistente ale brebenelului care se dă tinerel la 64 de ani la oamenii de afaceri, conducătorii economici și administrativi din județ.  Totul s-a întâmplat vineri, 25 mai a.c., în jurul prânzului, în secretariatul primăriei Fârtățești. Ziarista se afla acolo în interes de serviciu, intenționând să realizeze un interviu cu primarul localității, în virtutea candidaturii acestuia pentru un nou mandat la primărie. La un moment dat, în secretariat și-au făcut apariția Constantin Pîrvu și Mirela Manu, tânăra domnișoară cu interese particulare pe lângă bărbătușul politician sindicalist. La vederea jurnalistei Claudia Stanciu și, probabil, iritat că a fost văzut împreună cu ” fructul oprit” ,  uselistul Pîrvu a început să țipe, s-o înjure și s-o amenințe pe aceasta, acuzând-o în legătură cu presupuse articole denigratoare publicate, anterior, la adresa lui, lucru total fals. Mai mult decât atât, Pîrvu a blocat ie șirea din secretariat, ocupând spațiul u și și și-a desfășurat actul huliganic împiedicând-o pe  jurnalistă să părăsească instituția publică, sechestrând-o temporar. Înjurăturile și amenințările au continuat și în fața primăriei, fără ca cineva din anturajul său să-l determine să înceteze. Constatând că nu i se răspunde la insultele și injuriile proferate, Constantin Pîrvu a încercat să o agreseze fizic pe Claudia Stanciu, moment în care între cei doi s-a interpus o altă jurnalistă prezentă la reprobabilul eveniment.

În legătură cu cele întâmplate, conducerea ziarului nostru a depus plângere penală la Poliția Vâlcea și a sesizat conducerea centrală a PSD și a CNSLR-Frăția, agențiile media naționale, posturile de televiziune naționale, ONG-urile care reprezintă societatea civilă precum și instituțiile statului care monitorizează acțiunile și atitudinea politicienilor certați cu morala, factori disturbatori ai democrației instalate în România. Vom reveni cu ample amănunte.

În rândurile de mai jos, dăm publicității, parțial, transcriptul înregistrării audio făcută la locul incidentului. C-tin Pîrvu: Ai venit la mine să-ți dau interviu . Claudia Stanciu: Domnul Pîrvu, vă rog să vă duceți în altă parteC-tin Pîrvu: Taci, taci! Nesimțita dracu’ ce ești. Nu-ți mai bate joc de mine. Că te bag sub masă. Cu ce drept îți bați tu joc de mine? Ce drept ai tu să intri cu bocancii în mine (?!! „n-r), așaAm să-ți dau ceva, ți-am promis ceva? Nu ți-am plătit, ce ai tu cu mine? Citești ziarul acela după ce-l scrii? Ce porcării poți să scrii acolo. În ce hal ești. Ț-a dat cineva comandă să mă murdărești? Spune cine ți-a dat comandă. Măcar mă războiesc cu acela dacă e comandă. Am înțeles că stai toată ziua la Persu (șeful său politic USL, secretarul general al organizației din care face și el parte – n.r.) în birou. Toți colegii mei de partid îmi spun că stai la Persu în birou să scrii despre mine ceva. ( )

ROMEO POPESCU