Cel mai tăcut loc din lume!

19 Dec 2013
Deşi cu toţii ne dorim uneori linişte şi pace, există o cameră în care tăcerea te sufocă. În "camera mută" din Orfield Laboratories (South Minneapolis) nu poţi rezista mai mult de 45 de minute. A fost proiectată în aşa fel încât absoarbe sunetele în proporţie de 99.99%, făcând-o să intre în Cartea Recordurilor drept cel mai tăcut loc de pe pământ.

Senzaţia este cu adevărat specială. Camera e întunecată, mică şi singurele sunete pe care le auzi sunt cele pe care le face propriul tău corp. Camera este izolată cu fibră de sticlă de un metru grosime, pereţi dubli de oţel şi ziduri groase de beton. După ce petreci câteva zeci de minute în această cameră, devii dezorientat, fiind neapărat necesar să iei loc pe un scaun.

"Când mergi te orientezi în funcţie de sunetul paşilor. În camera fără ecou nu ai niciun indiciu. Percepţiile care ţin de echilibru şi mişcare dispar. Dacă stai acolo jumătate de oră, trebuie să iei loc pe un scaun", a adăugat fondatorul companiei, Steven Orfield, potrivit dailymail.co.uk.

Laboratorul este folosit şi de NASA, care îşi testează astronauţii acolo.

De asemenea, câteva fabrici folosesc încăperea pentru a testa cât de zgomotoase sunt noile lor produse.

Compania Harley-Davidson a folosit laboratorul pentru a-şi face motocicletele mai puţin zgomotoase, dar să sune tot ca un Harley-Davidson.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...