Senatorul Cotescu, interesat de diplomele de la Spiru Haret

Prin intermediul unei interpelări adresate ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, senatorul PNL, Adrănel Cotescu, este interesat de măsurile ce le va lua ministerul pentru eliberarea diplomelor de studii absolvenților din anul 2009 ai Universității Spiru Haret.

„După cum bine cunoașteți, nici până în prezent nu a fost rezolvată situația eliberării diplomelor de studii celor câteva zeci de mii de studenți, absolvenți în anul 2009 ai formelor de învățământ ID ( învățământ la distanță) și FR (fără frecvență ), din cadrul Universității Spiru Haret.

În unele cazuri, foștii absolvenți au reușit să obțină în instanță obligarea ministerului pe care îl conduceți la recunoașterea și eliberarea diplomei de studii. Cu toate acestea, perioada 2009-2013 reprezintă un impas pentru acești tineri care nu și-au putut valorifica studiile superioare.

Totodată, situația zecilor de mii de procese îndreptate împotriva Ministerului Educației a produs consecințe și în ceea ce privește bugetul acestei instituții. Motivul este acela că finalitatea litigiilor nu a constat doar în eliberarea diplomelor, ci și în plata unor daune către absolvenți precum și a cheltuielilor de judecată. Toate aceste sume au fost suportate de Ministerul Educației în solidar cu Universitatea Spiru Haret" – se arată în interpelare.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...